Inför V75: Amatören jagar V75-seger

247

v75-seger

Under hösten bestämde sig Jens Nilsson för att spendera stora pengar på I‘Wont Dance och sedan en tid tillbaka tränar amatören hästen på egen hand. Nu siktar han på en skrällseger i helgens V75-lopp.

Jens Nilsson var under stora delar av 1990-talet en väldigt aktiv hästägare. Han drev ett stall i Fjärås och hade vid olika tillfällen hästar som tävlade i V75. Under hösten 2012 bestämde han sig för att återigen ge sig i kast med travet. Därför spenderade han stora pengar på I‘Wont Dance, som vid tillfället tränades av Stig H Johansson. I dag är I‘Wont Dance den enda hästen som Nilsson tränar och därför kan han satsa helhjärtat på att få den före Stig H-hästen i toppform.

Förra veckan imponerade I´Wont Dance i sin tävlingsdebut då han länge stred utvändigt mot O‘Grady på Åby. På söndag väntar V75 i Kalmar och Jens Nilsson tror att de kan utmana om segern, trots en startplats från spår 11. I Kalmarsundspokalen slåss amatören och hästen om en segercheck på 150 000 kronor. Då kommer Carlos Söderström sitta i sulkyn och inför helgens lopp är det inte mycket betting tips som talar för nykomlingen. Under onsdagen var I‘Wont Dance endast streckad till två procent, men Jens Nilsson verkar gilla underdog-rollen. Nilsson är väldigt optimistiskt inför Kalmars V75 och tror att det kan passa hästen att komma bakifrån, men är samtidigt medveten om att mycket beror på hur de kör längre fram och hur loppet kommer utveckla sig. Inför den andra starten är målsättningen en plats bland de tre främsta och Nilsson ser framför allt Shaq Is Back som den största konkurrenten om segern. Det är han heller inte ensam om, då de flesta odds tror att samma häst har en bra uppgift i Kalmar.

Trots Jens Nilsson optimism vore det förstås en praktskräll om I‘Wont Dance skulle springa hem segerchecken på 150 000 kronor på söndag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V64 Lördag: Strömberg jagar andra segern i Midsommarloppet
Nästa artikelInför V75: Uhrberg tror mest på Folli

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.