Inför V75 Annandagen: Trumpie är yngst i klass II-finalen

115

Inför V75 Annandagen: Trumpie är yngst i klass II-finalen

Trumpie är yngst i klass II-finalen med sina tre år. Men tränare Nicklas Westerholm tänker positivt inför starten på annandag jul på Solvalla.
– Jag tror vi har en bra chans att vinna även finalen. Det är en häst som har det där lilla extra.

Bergsåkerstränaren Nicklas Westerholm håller på och laddar upp inför julen när de här raderna skrivs.
– Julen är en fin högtid. I år kommer vi att fira på egen hand då läget är som det är i världen med covid-19.
Vad gillar du allra mest på julbordet?
– Jag älskar sill och potatis när det gäller det kalla. Favoriten bland varmrätterna är köttbullar.

Årets komet
Nicklas, som är son till Robert Bergh, kvitterade ut sin proffslicens i december 2016. Han drog igång 2017 som Rommetränare på en gård i Avesta som han successivt byggde upp och stallet växte från 14 hästar till mellan 60-70 hästar när det var som allra störst.
Första året som proffstränare blev också en enda stor succé. Han körde in 3,2 miljoner kronor och tog 67 segrar till stallet och blev utsedd till Årets komet på Hästgalan i Stockholm. Han blev också framröstad som årets tränare och körsven på Dalatravets gala.
– Det bara rullade på, minns Nicklas, som även 2018 bokförde sig för 67 stallsegrar men inkörda pengar till stallet växte till 5,5 miljoner kronor.

Flyttade hem
Även 2019 var klart godkänt med 70 stallsegrar och 4,8 miljoner inkört till stallet, som i slutet av året bestämde sig för att lämna gården utanför Avesta och istället flytta hem till Sundsvall och installera sig på gården Töva, där pappa Robert tidigare höll hus och nådde stora framgångar.
– I början kändes det vemodigt att lämna det jag byggt upp. Men när jag väl tog beslutet kändes det väldigt bra för jag har haft hemlängtan, berättar Nicklas som är sambo med Elinor Lindberg.
Efter flytten från Romme till Bergsåker har emellertid nästan hästantalet halverats. Nu finns det 36 hästar på träningslistan hos 29-åringen som hoppas kunna bygga upp verksamheten undan för undan.
– Jag har bra bredd i stallet och förhoppningen är att vara med och synas i några stora lopp under 2021. Förutsättningarna finns i alla fall, menar Nicklas.
Är det någon du vill nämna?
– Nej, det blir bara fel. De får tävla och visa på banorna hur bra de är.

Blivande stjärna
En som åtminstone visat framfötterna så här långt är treårige 2 Trumpie (V75-2) som kommer från V75-seger på hemmabanan Bergsåker och nu lär bli favorit i finalen på Annandag jul på Solvalla.
– Han hade innerspår bakom bilen på Bergsåker och hade inga problem att svara upp ledningen. Han är kvickare ut än vad många tror, påpekar Nicklas, som ledde varje meter av loppet och vann till synes enkelt på 1.15,4/2140 meter autostart på den plaskvåta ovalen.
Du fick bricka två den här gången bilen. Hur tänker du?
– Han är naturligt kvick, men jag tror jag avvaktar en bit och ser hur startrusningen utkristalliserar sig. Kör jag till borde jag få överta ledningen och i så fall borde det vara en vettig segerchans.
Hur är formen?
– Den verkar fortsatt bra. Under onsdagen ska han gå ett lite tuffare backjobb för att konservera formen.
Vad händer med Trumpie efter V75-finalen?
– Det är inte riktigt spikat. Plan A är att ge honom vintervila och plocka ut honom i början av april, men är han riktigt bra kanske vi gör några starter till för att ge honom värdefull hårdhet inför fyraårssäsongen.
Han blir fyra år vid nyår. Planerna inför nästa säsong?
– Han är anmäld till de större slagen, men jag tror vi står över Kungapokalen och istället siktar in oss på Sprintermästaren. Jag tror han kan kuta riktigt fort på en snabb sommarbana i Halmstad i juli. På hösten tar vi sedan och spänner bågen mot derbyt, säger Nicklas Westerholm, som i och med flytten till gården Töva sluter cirkeln och går i pappa Robert Berghs fotspår.
2021 kan därför bli riktigt spännande för Nicklas Westerholm.
Speciellt med den blivande stjärnan Trumpie.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.