Inför V75 Momarken: Norske toppkusken har bra koll

122

Inför V75 Momarken: Norske toppkusken har bra koll

Ole Johan Östre kör en trio när V75 Winter Burst® gästar Norge och Momarken
Norske toppkusken har bra koll på omgången och bjuder även på sina tankar till samtliga lopp på V75®.
– Det är en omgång som ser lite knepig ut på förhand, men V75-2 vinner 9 Stormjerven.

På söndag är det dags för V75 att bege sig till vårt västra grannland Norge där Momarken står som värd för omgången. En som känner banan utan och innan är Ole Johan Östre, som numera har en filial på Färjestadstravet och har koll på de norska hästarna.
– Det ska bli skoj att hjälpa till att bena ut V75-omgången. Det är en omgång som ser lite knepig ut på förhand, säger Ole Johan Östre, som var med om en dramatisk händelse för några veckor sedan hemma i Norge.
När han var hemma i bostaden, som ligger en kvarts bilväg från travbanan Momarken, somnade han in på soffan på kvällen men vaknade av att det plötsligt brann och att han möttes av eld och kraftig rökutveckling.
– Jag vaknade av brandvarnaren och flydde ut ur huset. Mitt i all panik hann jag även släppa ut hästarna som befann sig i stallet som ligger intill huset och samtliga klarade sig, berättar Ole Johan.
Hur känns det nu några veckor efteråt?
– Jag är oerhört glad att det gick som det gick och att ingen kom till skada eller fick sätta livet till. Nu förlorade jag alla mina tillgångar som kontor och viktiga papper som brann upp i huset, men det kunde slutat betydligt värre. Det var som en mardröm. Jag är tacksam till alla som på något sätt hört av sig och hjälpt till i den här svåra stunden.
Har de hittat orsaken?
– Nej, undersökningen har inte visat någon orsak ännu. Nu är det bara att bygga ett nytt hus och gå vidare i livet, säger Ole Johan.

Bra koll
Den norske toppkusken och tränaren har tävlat massvis med gånger på Momarken och har bra koll då det är en speciell bana där det finns saker att tänka på för V75-spelarna.
– Det första är att upploppet är väldigt långt. Spår ett och två bakom startbilen när det är 1640 och 2640 meter är ingen fördel. Då är det bättre med spår fyra och fem. När det handlar om 2140 är det däremot ett plus med de innersta spåren då anloppet är längre. Kurvorna har varit ett problem tidigare, men det är betydligt bättre nu även om de är snäva.
V75-1: Här kör jag 5 Ian B.R.. Han fick ett bra läge med innerspår på tillägg och får smyga med invändigt. Klaffar det kan han vara bland de tre främsta. Mitt tips går till 3 Cash D.E. som tagit fyra raka segrar och imponerat. Klarar han voltstarten borde han bli svårslagen.
V75-2: Här är mitt bidrag 15 Aske Eira, som var bra vid segern näst senast då jag körde. Står med 40 meters tillägg och jag får smyga med och försöka nå en premie. Det här loppet vinner 9 Stormjerven som är obesegrad efter fem starter. När jag vann med honom på Färjestad avslutade han 1.24/500 meter.
V75-3: 12 Calypso Coffee kommer tillbaka efter en paus. Han är bra i grunden men borde haft ett lopp i kroppen för att kunna hävda si här. Nu fick han dessutom ett dåligt spår. Jag ligger lågt och siktar på en premie. Första rösten går till 4 Cuando Bailando som är en treåring under kraftigt utveckling. Han var riktigt bra vid segern på Jarlsberg och körs av Knut Robin Dalsbotten som är en duktig amatör.
V75-4: Ett stolopp som känns vanskligt då favoriterna inte är att lita på. Jag rekommenderar många streck. 9 Miss Pepper är kanske den bästa, men hon har varit struken efter senaste starten.
V75-5: Ett nytt stolopp. Men här har jag lite feeling för 2 Encore Un Sisu som är en stark dam med formen på topp. Läget blev dessutom bra bakom bilen. 1 Ilenna Bonanza är snabb och fick ett perfekt läge. Ett motbud om hon tar täten.
V75-6: Ett kallblodslopp över sprinterdistans. Trots tillägg tror jag 12 Ulsrud Tea, som gjort kanonlopp på slutet, blir svår att stå emot sista biten då hon har en helt annan snabbhet än övriga. Hon körs av ägarsonen Thomas Sverre Karlsen som inte är speciellt rutinerad, men det här borde han lösa.
V75-7: Avslutningen ser öppen ut. Jag skulle kört 5 Ibra Boko, men han är tyvärr struken. En jag gillar är 9 Harley D.E. som var bra vid vinsten näst senast. Men snåla inte med strecken här är mitt råd.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 Annandagen: Trumpie är yngst i klass II-finalen
Nästa artikelInför V75 Romme: ”Vi har fått ett bra läge bakom bilen”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.