Inför V75 Romme: ”Vi har fått ett bra läge bakom bilen”

137

Inför V75 Romme: "Vi har fått ett bra läge bakom bilen"

Hanna Forslin har haft mindre viktiga veckor framför sig än den kommande.
26-åringen har på måndag betrodde och egentränade Malkin på V75® Romme och under dagarna innan nyårsafton väntar hon dessutom antagningsbesked till proffstränarkursen.
– Skulle vi vinna V75 samtidigt som jag blir antagen vore det minst sagt en jackpotvecka att avsluta året med, konstaterar Hanna.

Under andra halvan av 2020 har det rullat på strålande för Hanna Forslin som går mot ett år som kusk där hon fullkomligen krossat alla tidigare siffror med nära 800.000 kronor inkört.
– Det har flutit på väldigt bra de senaste månaderna sedan jag bestämde mig för att börja lägga mer fokus på att köra lopp.
– Det var lite traggligt i början av året, men i takt med att resultaten började komma har jag också fått köra bättre och bättre hästar. Det underlättar ju självklart en hel del, konstaterar 26-åringen.
Några catchdriverplaner finns dock inte i nuläget, utan framtiden ska ta en lite annan inriktning om Forslin själv får välja.
– Det är givetvis jättekul att köra en massa lopp, men det är svårt att kombinera med den egna tränarrörelsen så något catchdriverkarriär är inte aktuell i nuläget.
– Jag har elva hästar i träning för dagen, men vill helt klart ha fler. Därmed är kuskandet ett bra skyltfönster och det är lite av anledningen till att jag började köra mer. Ett gäng av de jag har i träning i nuläget är egenägda i olika former och fler kunder utifrån är givetvis målet, berättar Forslin.

”Svar i veckan”
Med tanke på framtidsplanerna förstår undertecknad att en proffslicens är på gång och nästa vecka blir viktig för Hanna.
– Jag tror att jag får svar i veckan om jag blir antagen till proffstränarkursen. De har sagt att det är många som ansökt till denna vända och jag har skickat in en hel bibba med grejer, men förhoppningsvis är mina meriter tillräckliga för att få gå den.
– Det mesta i den kursen är ju på distans med tanke på läget i världen, men det kommer ändå ta en del tid och fokus varför jag kanske får dra ner på kuskandet en aning under den perioden, berättar Hagmyrentränaren.

”Tanken var ytterligare ett lopp inför detta”
För en tjej som förhoppningsvis ska bli proffs inom kort och dessutom söker nya hästägare finns det ju inget bättre skyltfönster än att vinna V75® med egentränade Malkin och det är vad Forslin ska försöka göra under måndagen.
– Vi har fått ett bra läge bakom bilen över passande kort distans och på förhand ser det lovande ut.
– Malkin gjorde comeback efter lång frånvaro senast, men jag var inte riktigt nöjd med hur han travade till slut. Jag valde att skruva ur brodden runt om inför loppet och det var nog anledningen till detta. Han fick inte riktigt fäste och hade ont i ryggen dagarna efter loppet. Med facit i hand borde vi nog haft lite brodd i bak och det lär vi få ha på måndag, funderar Hanna.
Detta gjorde i sin tur att man fick stryka hästen från en tilltänkt start för drygt två veckor sedan.
– Tanken var att han skulle ha fått ytterligare ett lopp i kroppen inför detta, men det hade inte varit rättvist att gå ut i det loppet med tanke på känningarna i ryggen från comebacken. Därför valde vi att behandla istället och han känns jättefin i träning inför detta.
– Dock är han inte helt enkel att känna av i träning. Hästen känns jättebra, men det brukar han göra så lite svårbedömt gällande formen är det helt klart, säger Hanna.

Hoppas på tempo
Kort distans med kuskar som Klaus Kern och Åke Lindblom med startsnabba hästar på framspår gör att åtminstone undertecknad tycker att det luktar full fart och Hanna är inne på samma linje.
– Jag kommer ladda iväg lite från start, men min är inte beroende av någon speciell typ av resa. Blir det spets, ledarryggen eller andra utvändigt gör ingen direkt skillnad för honom.
– Gällande utrustning skiftar vi från amerikansk sulky till vanlig vagn denna gång. Både jag och Anders som körde senast är inne på att han kan behöva sidostängerna och jag tror inte att ”biken” gör så stor skillnad för honom. Jag har trots allt kört 11,5/1640 med honom med skor runt om, vanlig vagn och oryckt huva.
– Att Give Me Ten och Chapuy lär tryckas av borgar i alla fall för körning dessa emellan och det vore inte fel att smyga med i draget bakom den duon. Då blir vi nog farliga till slut – det är trots allt inte det tuffaste gäng han varit ute i, avslutar Hanna Forslin och fortsätter ladda för en spännande kommande vecka.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.