Inför V75 5 april 2014: Hallå där Cecilia Ahlborg…

566

cecilia_ahlborg

…som har en diger lördag att se fram emot då fyra av stallets hästar startar i V75 på Jägersro.


Hur står det till?
– Inte så bra. Jag har fått ryggskott och är sängliggandes. Däremot mår hästarna utmärkt.
Aj då, betyder det att du får avstå dina två V75-uppsittningar? 
– Nej, jag siktar på att köra ändå. Jag har varit och fixat ryggen i dag och det känns lite bättre så jag tror och hoppas att det ska fungera.
Du står som amatörtränare med sju hästar, berätta mer om din bakgrund.
– Jag är en drygt 30 årig tjej som hållit på med trav i hela mitt liv. Från början med ponnytrav, sedan tog jag licens och körde mina första lopp 2002. Därefter flyttade jag till Italien och jobbade hos flera olika tränare, bland annat Leif Rydgren. Sedan kom jag tillbaka till Sverige och jobbade hos Conrad Lugauer innan jag tog ut amatörlicens och började träna själv 2011.
Innebär det att du arbetar med hästarna på heltid?
– Ja, vi lever på det här jag och min sambo Roberto Simonetti. Ännu så länge går det ihop även om man måste jobba hårt.
Betyder det att du siktar på att bli professionell tränare?
– Ja, det har alltid varit min dröm. Jag har gått fördjupningskursen på Wången och sökt in till proffstränarkursen. När jag gått den är tanken att bli professionell så fort som möjligt.
Du har kört fem V75-lopp ännu så länge, hur har det varit?
– Jättekul. Det är dit vi siktat hela tiden. Jag kan erkänna att det blir lite mer nervöst när det är V75, det är ett helt annat fokus. Men som sagt, det är bara roligt.
Då tar vi V75-deltagarna, förutom dina egna så står även Havbergs-hästarna Mimi och Fifi i ditt stall. Vem tror du mest på?
– 4 Xray Brick (V75-2) och 5 Havbergs Fifi (V75-5).
Varför?
– Xray Brick var inte som bäst i V75 näst senast då han hade känning av en skada i hagen och inte var lika startsnabb som vanligt. Senast blev allt fel, men efter det loppet har han varit spänstigare än vanligt i träningen. Jag tror att formen är minst lika bra som i januari och kommer att ladda för spets. Når vi dit så kör jag där. Förmodligen blir det vanlig sulky den här gången då jag tycker att han behöver hjälp med sidostång, i de fyra senaste har han haft jänkarvagn.
– Fifi har inte startat på två år, men är väl förberedd inför comebacken och kändes jättefin i kvalet. Hon känns bättre nu än då jag skötte henne hos Conrad Lugauer och är den typen som borde kunna prestera direkt efter vila. Ställer inte spåret till det borde hon kunna en tid mellan 1.15-1.15,5.
Vad säger du om 9 Havbergs Mimi (V75-1) och 12 Pilevallas Krabat (V75-6)?
– Tyvärr har båda fått väldigt opassande lägen. Mimi är extremt ospeedig och därför klart bäst i spets eller dödens då hon kan sätta upp jämn fart. Hon är väldigt fin i träningen och inte sämre nu än då hon var tvåa på 1.11,5, men det krävs nog att loppet körs i jämnt 1.12,5-tempoo för att hon ska ha någon chans.
– Pilevallas Krabat gjorde ett fantastiskt lopp senast, sitt bästa i livet. Vi hade balanserat om honom till flappskor fram vilket gjorde att han travade bättre. Givetvis blir det samma igen, men även där kanske jag byter från jänkarvagn som han haft på sistone till vanlig. Annars är det en extrem humörhäst som alltid varit lite ojämn, men det finns inget i träningen som säger att han ska vara sämre nu. Han är emellertid också beroende av hårt tempo så det ska mycket till om vi ska komma till härifrån.
Hur skulle det vara att vinna V75?
– Jag har tänkt tanken flera gånger, vad händer då, men det är omöjligt att säga hur man skulle reagera. Det skulle i alla fall vara hur stort som helst.
När tror du att segern kommer?
– Förhoppningsvis i morgon. Man måste tro på sig själv, annars har man ett handikapp redan när man åker ut till loppet.

Robin Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelHur är läget med Formula One inför årsdebuten?
Nästa artikelFavoriter i stor fara!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.