Hur är läget med Formula One inför årsdebuten?

201

formula one

Snart börjar allvaret.
Våren är här och travets storloppssäsong står för dörren.

Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2014.
Dagens stjärna: Formula One.

Fakta:
Formula One, hingst, 7 år. Starter: 34. Segrar: 19. Intjänat: 4 347 441 kronor.
Rekord: 1.09,8ak. Hemmabana: Solvalla

Presentation:
USA-import som aldrig startade i hemlandet och kom till Stig H Johansson som tvååring. Han vann nio av sina första elva starter och blev snabbt en ”snackhäst”. Största segern är från Jämtlands Stora Pris 2012 då han slog flera elithästar. Han skadade sig och gick sedan i träning till Reijo Liljendahl. Hästen gjorde en strålande comeback – och debut för sin nya tränare – 1 maj i fjol då han i imponerande stil vann på 1.10,4/1640a. Var med i Elitloppet och blev fyra i försöket efter en strulig start och satt sedan fast med krafter kvar i finalen. Senare under säsongen i fjol var han tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp på tiden 1.09,8 efter Sebastian K., och han avslutade säsongen med en fjärdeplats i Sundsvall Open Trot.

Tränaren Reijo Liljendahl svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Han känns bra och är mogen att börja starta. Vi ställde in honom i ett tidigt skede förra hösten med sikte på den här säsongen. Han är mycket jobbad under vintern och har mycket grund att stå på. Jag körde strax under 1.19 full distans med honom i Gävle för en tid sedan och därefter har han gått 1.15,5 över 1600 meter hemma på gården. Hästen är fräsch och fin.
När startar han nästa gång?
– Det är inte helt bestämt än, men jag tror att jag kör med honom i Eskilstuna nästa lördag. I uttagningsloppet till Olympiatravet. Det är nära och bra och det lutar åt att han får årsdebutera där.
Vad har du för mål och förhoppningar inför säsongen?
– Att han ska hålla sig frisk och ha fyra fräscha ben så länge som möjligt. Vi börjar starta på nu och jag hoppas naturligtvis att han kan vara i form i slutet av maj. Att han kan få revansch i Elitloppet för strulet som blev förra året. Även om det absolut inte är något mål så är det självklart ett lopp man funderar över eftersom han var så bra där i fjol. Då fick han en strulig start i försöket och satt sedan fast med krafter kvar i finalen.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75-tipset Jägersro 5 april 2014
Nästa artikelInför V75 5 april 2014: Hallå där Cecilia Ahlborg…

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.