V75-tipset Jägersro 5 april 2014

424

V75TIPSET

Banfakta
Längd: 1 000 m
Bredd: 23,0 m
Upplopp: 190 m
Vinklad startbilsvinge: Ja
Open stretch: Nej

 

Jag trodde att jag lämnat det offentliga tippandet bakom mig men kastades på nytt in i hetluften. Håll till godo.

V75: 1 Snabba Cash

När de flesta kusar på hemmaplan stod i vinterdvala smet Olympic Kronos till France och snodde sniglar från småbarn. Blev det två vinster? Har för mig det i alla fall. Skapligt med deg in på kontot för man förmoda och frågan är då om Kolgjinis häst kan bära stålarna. Kan tänka mig att många spikar men jag vet inte. Ludde har ju haft ett skapligt flow senaste tiden och himmaplan är ju högst troligt en fördel. Men fjärdeplatsen på Färjestad skrämmer lite. Spik på en liten bong kanske, men jag hade, redan innan jag fick rycka in och skriva detta, tänkt att gardera med Scirocco och Propeller. Står fast vi det.

1,2,4

V75: 2 Struken

Sentosa har väl en fyra fem hundra raka segrar nu. Samtliga med Takter. Och så blir den struken. Det var ju kusen som skulle dra på sig en väldans massa streck, och sedan inte vinna. Jag löser loppet så här: Angelo AM vinner från spets, men lär inte hitta dit från start utan kommer få böna om att bli framsläppt. Jag tror inte att det blir så fint serverat och favoriten är i fara när tempot riskerar att skruvas upp. Den kommer med på bongen men jag garderar. Florette Sund, nu med Erik A, kan skrälla. är ju ingen vinstmaskin direkt men jag lyxar till det. Min vinnare är dock Kandelaber som kommer utnyttja mitt förmodade höga tempo och smårensa lagom trevligt i kuponghögen. Ingves upp nu, kan inte avgöra om det är en förstärkning. Plockar med någon mer av bara farten.

1,3,5,10

V75: 3 I garaget

Efter två månader i garaget rullar Ulf Stenströmer ut Noras Bean och ger kusen en välbehövlig genomblåsare på Axevalla. Han konstaterar förnöjt att hästen är bättre än någonsin. Jag spikar. Case closed!

2

V75: 4 Fyraåriga töser

I måndags när jag kikade på startlistorna tänkte jag spika Dream on Silvio. När jag nu tittar till strecken ser jag att den endast ligger på 3%. Antingen har jag hittat en grym rensare eller också har travlogikcentrat hamnat i ett indisponibelt tillstånd. Veckans luskande i travmedia har stärkt misstankarna om det indisponibla tillståndet. En allmän uppfattning är att detta lopp skall helgarderas och de främsta anledningarna som jag hört är att det är fyraåringar och att det är ston. Bull tänker jag och undrar samtidigt hur det skall gå med både far och son Kolgjini i samma lopp. Det kan krävas några streck, men helgardering känns fegt. 1 från spets, 3 på form, 4 på strecken, 5 på intuition, 8 på kusk och 10 på rent vansinne. Halvgardering.

1,3,4,5,8,10

V75: 5 Galopp emot?

51% på en häst som galopperar varannan gång i volt. Jag är en aning skeptisk till den fördelningen. Britt Palema är säkert hur kapabel som helst och vinner förmodligen loppet med halvvarvet eller så bara hon håller sig till rätt gångart. Men gör hon det? Njä, är inte så värst säker på att det gör. Jag streckar, men löser med Joakim Lövgrens Lessy Brodda. Lärlingskörd senast från avgångshall 14 i ett femtonbakombilenrace. Glöm det loppet. Har gjort gedigna insatser före och nu är Lövgren själv upp i vagnen.

2,4

V75: 6 Kanske en spik

Jag hoppas på lite tempo och tänker jobba in Västerbo Fantast. Läste att den var i ny regi och att Kajsa Frick lämnar över till Erik tror jag kan vara den injektion som behövs för att vinna ett sådant här lopp. Asterix Hornline är annars en självklar favorit och för den som vill gå snålt kanske till och med en spik. Jag streckar fyra.

2,3,5,10

V75: 7 Blir inte förvånad

Melby Amiral har det viskats om en del och jag står oförstående. Men jag blottar min svaghet och tar med den på andras rekommendationer. Själv tror jag på någon bakifrån. Falcon Håleryd till exempel. Kanske en aning otur i spårlottningen men loppet är långt så det behöver inte betyda så mycket. Formen verkar sitta där och jag blir inte förvånad om den vinner. Twin’s Fairytale följer med på bongen och kan nog bli riktigt svårflörtad om den kommer till täten. Jag är dock osäker på startsnabbheten. Men det brukar ju lösa sig för de där megafavoriterna ändå. Om inte Adrians viking gör processen kort med kollektivet och avslutar dagen med hedniska riter i vinnarcirkeln. Det vill man ju inte missa.

3,4,8,11

System

V75-1: 1, 2, 4

V75-2: 1, 3, 5, 10

V75-3: 2

V75-4: 1, 3, 4, 5, 8, 10

V75-5: 2, 4

V75-6: 2, 3, 5, 10

V75-7: 3, 4, 8, 11

2304 rader x 1 x 0,50 kr = 1 152,00 kr

Spik på Britt Palema halverar systemkostnaden.

Spik på Asterix Hornline och systemet kostar cirkus 300:-

Nicklas Svalmark

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.