Inför V75 Bollnäs 7 september 2013: Taktiken är klar!

233

Panne de Moteur blir stor favorit i lördagens dubbeljackpot på V75.
Kusken Örjan Kihlström har taktiken klar.
– Det är väl ganska självklart att jag kör från start den här gången. Nu är det inga raketer på insidan så det är klart att jag försöker komma till ledningen.

image-1
Örjan Kihlström är etta i kuskligan på V75 med 27 årssegrar 2013, fyra segrar före Åke Svanstedt och fem före duon Björn Goop och Jorma Kontio.
I lördagens dubbeljackpot, med 88 miljoner att dela ut till spelarna, är Örjan Kihlström utan tvekan omgångens nyckelkusk. Han kör i samtliga sju avdelningar och sitter bakom flera favoriter.
Vi fick ett snack med stjärnkusken i samband med V86-tävlingarna på Solvalla på onsdagen där vi gick igenom hans chanser.
Först ut är Roger Walmann-tränade 1 Dont Wear Pjs (V75-1) som är bättre än raden och normalt trivs klart bäst på innerspåret än i andraspår där hon gick senast.
– Hon har fått ett fint läge i alla fall och Dileva Käll fick bakspår så jag hoppas vi kan vara med rätt så långt framme i alla fall, säger Örjan Kihlström.
Stefan Melanders 5 Whosyourdaddy (V75-2) har tidigare vunnit V75-lopp (15 juni i Boden) i händerna på Örjan Kihlström.
– Han är stark och rejäl och passar bra på distansen i alla fall. Han möter några bra hästar så att vinna kanske blir tufft, men trea-fyra kanske vi kan vara.

Två raka miljonsegrar
3 Panne de Moteur
(V75-3) har tre raka vinster och har imponerat vid två raka miljonsegrar på slutet, först vann han Jubileumspokalen från spets och följde därefter upp med en spurtseger efter sen lucka i Sundsvall Open Trot.
– Han har varit jättefin och fått ett perfekt läge så det ser bra ut på förhand tycker jag, säger Örjan Kihlström.
Vi pratade med Stefan Hultman tidigare i veckan och han sa att du lägger upp taktiken, men att han inte blir förvånad om du bombar till ledningen. Vad ska vi tro?
– Det är väl ganska självklart att jag kör från start den här gången. Nu är det inga raketer på insidan så det är klart att jag försöker komma till ledningen.
Om du skulle beskriva vad som gör Panne de Moteur till en stjärna?
– Han är väldigt komplett. Han är startsnabb och speedig till slut, och har bra styrka också. Han är väldigt rejäl tycker jag.

”Väldigt bra kapacitet för klassen”
Stefan Hultman tränar även 3 Venkatesh (V75-4) som är obesegrad efter fyra starter i år tillsammans med Örjan Kihlström.
– Han har väldigt bra kapacitet för klassen och han har också fått ett vettigt läge. Jag hoppas att han ska vara med i segerstriden igen.
Hur kvick är han från början?
– Han klev i väg bra från start senast utan att jag laddade någonting med honom. Jag tror att han kliver i väg rätt bra i alla fall.
14 Sarpsfoss (V75-5) har Örjan Kihlström kört tre gånger i den förra norska regin med bland annat en seger och ett andrapris som facit. Numera finns hästen hos Skellefteåamatören Gabriella Leastander
– Han har visat bra form på slutet men har ett väldigt krångligt läge, säger Örjan Kihlström.

Hoppas på uppåtform
3 Stormysky
(V75-6) blev tvåa i debuten för Reijo Liljendahl senast och det var första gången Örjan Kihlström körde hästen.
– Ja, han gick väl klart godkänt senast och har ett fint läge här. Jag hoppas han kan vara med i den främre träffen i alla fall.
Sist ut är 3 Pink Elephant (V75-7) som ska vara på väg uppåt i form enligt tränaren Stefan Hultman.
– Ja, vi hoppas det. Han gick väl godkänt senast utan att det sprakade om han om man säger så. Det är ett vettigt läge på honom också, säger Örjan Kihlström.
Hur kan han utnyttja spår tre?
– Han är hygglig från start så vi får se vad vi hamnar.

Lars-Ove Pettersson