Paus för Rikstravet

254

50 000 personer har varit hästägare i Rikstravet.
Efter fem år tar nu tävlingen en paus över 2014.
– Vi behöver reflektera och utvärdera, se över om vi vill ändra något i konceptet. Helt enkelt ladda batterierna, säger Markus Myron på Svensk travsport.
Rikstravet är tävlingen där man får köpa in sig i andelar i treåriga travhästar som tävlar på landets travbanor under en säsong.
Under fem år har närmare 50 000 personer varit hästägare på det här sättet. Nu tar Rikstravet en paus under 2014 med siktet på att tävlingen ska återkomma till 2015.
Därför kan upplevas som lite märkligt att Svensk Travsport väljer att pausa ett av sina största framgångsprojekt.
– Lanseringen av varje ny säsong av Rikstravet har startat direkt efter att den tidigare avslutats. Efter fem år tycker vi att det är dags att ta en paus. Vi behöver reflektera och utvärdera, se över om vi vill ändra något i konceptet och helt enkelt ladda batterierna, säger Markus Myron, kommunikationschef på Svensk Travsport.

paus

”Inte samma drag”
En önskan inför 2015 är att tränarna ska hitta fler riktigt bra travare. En ny löpsedelshäst som Sanity är drömmen.
– Det har inte varit samma drag runt Rikstravet den senaste tiden. Mycket beroende på att vi inte haft några profilhästar på samma sätt som tidigare år. Slumpen har naturligtvis en del i det, men jag vill ändå att vi tänker igenom om vi kan förbättra förutsättningarna, till exempel genom vilka hästar vi ska tävla med och hur inköpen går till, säger Markus Myron.
Rikstravets projektledare Henrik Högström:
– Ambitionen är att komma tillbaka starkare och bättre och jag tror att det blir ett ännu större sug efter tävlingen när vi är igång igen. Vi har så mycket att lära av Rikstravet när vi nu jobbar vidare med hästägarfrågor och framtida koncept.

Svensk Travsport