Inför V75: Brindeborg hoppas på följetong på V75

80

Inför V75: Brindeborg hoppas på följetong på V75

1-1-1-1-1.
Amore Passo V.W. gör debut på V75® med ett vackert staket.
– Jag hoppas han ska bli en följetong på V75, säger tränaren Lars Brindeborg.

Mantorp är värd för lördagens V75® och man har fått ihop ett fantastiskt fint startfält i den lägsta STL-klassen, klass II.
– Det är jättefina hästar. Jag tycker det är det bästa loppet på hela tävlingsdagen sett till klassen de tävlar i. Jag tror det finns tre-fyra-fem potentiella klassklättrare i det här startfältet. Känslan och förhoppningen är att min häst blir en av dem, säger Lars Brindeborg.
Halmstadtränaren selar ut en häst på lördagen och med fem raka segrar drar naturligtvis sjuårige Amore Passo V.W. till sig uppmärksamhet. Trots sin ålder har han endast startat 14 gånger varav sju slutat med vinst.
– Det är en häst som alltid visat kapacitet men haft en del problem och travade inte alltid. När jag fick möjlighet att få in honom i träning för snart två år sedan fick han tid på sig. Det tar minst ett år att fixa till dem, säger Lars Brindeborg.

Radat upp segrar
I vinter har polletten trillat ner och då har Amore Passo V.W. radat upp segrar.
– Men senast på Kalmar travade han inte perfekt, men både häst och kusk visade klass som redde ut det ändå. Efteråt hittade vi felet och det satt i ryggen, jag tror att han sprallat i hagen och sträckt sig.
Om du ska beskriva hästen?
– Det är en speciell häst och jag kallar honom Skalman, jag vet att det redan finns en annan travhäst som de kallar Skalman, men det är mycket mat- och sov-klocka med den här. Han är valack men trivs bäst när han får vara ensam i hagen, mot andra hästar är han dominant. Däremot mot människor är han väldigt social och mysig, gosig.
På tävlingsbanan vid segrarna utstrålar Amore Passo V.W. självförtroende.
– Ja, precis så är det. Jag jobbar mycket med psyket och vill att de tror på sig själva, att hästarna känner förtroende, det är mycket frihet under ansvar. Han har inte tappat skallen heller de här åren när det inte fungerade för honom.
Vad är det som gör honom så bra på tävlingsbanan?
– Han är lugn och så har han en enorm kapacitet, nu gäller det bara att får ut det. Han har en väldig styrka, han är rejäl men inte för stor. Ibland måste man helt enkelt vänta ut dem, ge dem tid.
– Jag gillar stammen. Mormor lämnade Napoleon C.D. med samma pappa som den här, Orlando Vici. Jag har även en lillebror i träning, Intergalactic V.W. som är två år, berättar Lars Brindeborg.

”Ja, Lille-Skutt är jag”
Vad tror du om chansen nu i debuten på V75?
– Som jag sa så tycker jag att loppet håller jättehög klass. Vid sunda vätskor och i ledningen så tror jag ingen plockat ner honom. Men nu, från spår 8, tror jag inte han sitter i ledningen. Men han är oöm och tål att göra jobbet själv. Plockar man med tre-fyra hästar ska han streckas, han kan vinna. Jag tycker att det ska bli spännande, inte bara denna start utan framöver. Jag hoppas han ska bli en följetong på V75.
Är den långa distansen den här gången, 2640 meter, en fördel?
– Det vet jag inte, har varit trött en gång och då var han rejält sjuk. Annars har han aldrig
varit trött och vid segrarna har han kommit in i stallet med 75 i puls, som ett träningsjobb.
Gör du några ändringar inför den här starten?
– Vi testade faktiskt att köra honom barfota i fredags, men det får vi vänta med. Han är lite lat och flegmatisk. Han går med fast bomull i öronen och med mössa, vi väntar med alla de där växlarna. Vi ändrar inte heller nått med huvudlaget utan han går med trekvartsstängt huvudlag som är hans grundutrustning. Skor runt om och vanlig vagn.
Till sist måste vi fråga: Om nu Amore Passo V.W. är Skalman vem är du själv mest lik bland karaktärerna i Bamse?
– Det var en jävligt bra fråga… Vargen är jag inte…, men Lille-Skutt kanske. Ja, Lille-Skutt är jag! Och så älskar jag den där berättarrösten.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPeter Ingves sjukskriven
Nästa artikelInför V75: Tarzans nya stjärna – ”Det är en kanon”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.