Inför V75: Caballion – Spelarnas mardröm

221

caballion_mardrom

Caballion och Fredrik B Larsson tillhör segerbuden när travfesten i Halmstad på lördagen fortsätter med V75. Foto av THOMAS BLOMQVIST

Caballion är ingen lätt häst för spelarna att räkna på.
Men efter knäoperationer är hästen kraftigt på gång och inför lördagens gulddivision i Halmstad andas hans tränare optimism.
– Jag tror att han är redo att göra ett bra race och jag tror absolut att han är med i matchen, säger Henrik Larsson.
När Caballion (V75-3) presterar på topp är det få hästar som rår på honom. Till sina konkurrenters glädje har han emellertid straffat ut sig själv med galopp flera gånger. I årsdebuten för en månad sedan höll han ihop travet som tvåa men senast blev det galopp 350 meter från mål.
– Han blev för ivrig och slog ihop när Erik (Adielsson) tog ut honom i fjärdespår. Annars var Erik nöjd med hur hästen kändes.
Caballion har tidigare haft problem i loppens slutskeden. Flera gånger har han tappat travet och galopperat på upploppet.
– Men det var inte på ett sådant sätt som han galopperade senast. Vi opererade honom i båda framknäna i vintras och nu känns han väldigt bra. I årsdebuten hackade han visserligen lite i travet men det kommer bli bättre och bättre ju fler lopp han gör. Han känns otroligt fin och löpglad i träningen. Han har också gåtts igenom av veterinär och allting ser bra ut.
Vad tror du om chansen på lördag?
– Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp. De två senaste gångerna har han fått ganska snälla lopp och gått bakifrån, det kan bli ändring på det nu. Jag tror att han är redo att göra ett bra race och jag tror absolut att han är med i matchen.

”Ett tidigt streck”
Henrik Larsson har med ytterligare tre V75-hästar till Halmstad.
Dragon Tooma (V75-1) slog i vagnen och galopperade när han var på väg mot ledningen senast. Han har varit fin både före och efter det men han är beroende av att få sina lopp med rygg hela vägen. Då har han en bra trudelutt till slut. Och han har gjort det bra i Halmstad förut. Förra året gick han banrekord där…
Love Dancer (V75-2) är en fin häst under utveckling. Senast vann han ganska lätt från utvändigt ledaren. Nu är han ute på första resan och det är ett frågetecken men han verkar förnuftig. Han är normalsnabb från start så det är svårt att säga var han hamnar. Jag tycker att han är ett tidigt streck, han är bra den här.
Nova Sky (V75-5) hamnade krångligt till senast och borde ha gått framåt med det loppet. Hon är en fin häst men det är långsökt att tro på seger.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelHövding Loss
Nästa artikelKorvenoja vann Stosprintern med Creme Brulee