Korvenoja vann Stosprintern med Creme Brulee

243

korvenoja_stosprintern_2013

Tuomas Korvenoja trivs i Halmstad.
På fredagskvällen följde han upp fjolårssegern i Sprintermästaren med att ta hem Stosprintern tillsammans med Creme Brulee.
– Det är något speciellt med den här banan, konstaterade finländaren.
Brad de Veluwe imponerade stort när han förra året vann Sprintermästaren på europarekordet 1.09,7. I år var hans tränare Tuomas Korvenoja tillbaka och den här gången hette segervapnet Creme Brulee. Hon avverkade inte den engelska milen riktigt lika snabbt som sin stallkamrat men 1.11,8 är ändå den näst snabbaste segertiden i Stosprinterns 24 åriga historia (2009 års vinnare La Bella Vita är snabbast med 1.11,5).
– Hon är stark och orkar gå. Det fanns krafter kvar i mål, sa Tuomas Korvenoja.
Segern underlättades av att storfavoriten Gisela Ås galopperade i första sväng men Creme Brulee behöver inte be om ursäkt för segern. Första 500 meterna öppnades på 1.09,3 och efter utdragen körning för att nå ledningen varvade Creme Brulee på 1.10,2. Det hårda tempot till trots gick hon undan till ohotad triumf.
– Vi hade givetvis mycket tur när Åkes häst galopperade och även när Örjan ville svara ledningen och hans häst snubblade till lite. Men min häst har hittat formen och man riktigt känner hur hon vill fightas, sa Korvenoja som tackade sin bortgångne bror för segern.
– Jag måste tacka min bror som dog för två år sedan. Det var han som sa åt mig att åka på Kriterieauktionen för två år sedan för att det fanns en jättesnyggt sto där. Hon var faktiskt jättesnygg så jag bjöd lite och fick henne för 150 000 kronor.
Förstapriset i Stosprintern uppgick till 438 715 kronor, vilket för upp Creme Brulee på strax över miljonen insprunget. Med facit i hand var hon alltså ett riktigt fynd när klubban föll på auktionen.
Marcus Lindgrens Pin Kronos skar mållinjen som tvåa med sparade krafter bakom Creme Brulee och tredjeplatsen gick till Åke Svanstedt och Gisela Ås, som reparerade sin galopp storstilat.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Caballion – Spelarnas mardröm
Nästa artikelEn harry och en dubbel i semestertider.