Inför V75: Dags att strecka danskt?

223

danskt

Det finns 56 miljoner skäl att spela V75 under lördagen.
Det är nämligen vad prognosen säger att en ensam vinnare kan kamma hem.
Bland en del utländska gäster utmärker sig stall Bo Westergård som i allra högsta grad kan bidra till miljonutdelning.
– Det är även fina pengar för oss tränare att tävla om och givetvis vill vi vara med där det händer, säger Peter Jensen i stallet.
Bo Westergård är verksam både i hemlandet Danmark och i Norge med sina hästar. Från och med årsskiftet kommer förstemannen Peter Jensen att stå ”på egna ben” då Bo Westergård helt och hållet kommer att utgå från Norge.
Men det utesluter inte fortsatt samarbete dessa båda emellan.
– Vi har kamperat ihop under många år och är riktigt goda vänner. Det är våra familjesituationer som har varit avgörande för detta beslut och ingenting annat. Jag har för det mesta hållit till i Danmark och ska fortsätta där som egen tränare, fortsätter Peter Jensen.
Av lördagens fyra V75-hästar är det två som kommer att finnas kvar på andra sidan Öresundsbron, Hanna Banker (V75-2) och Nougat Ås (V75-6).
– Det är två kanonhästar som dessutom bara är fem år och det är också dessa som vi på förhand har störst förväntningar på inför lördagen.
Båda kommer från seger just på Jägersro, men då handlade det om en vanlig V5-kväll och enkla segrar.
– Hanna Banker tvingades till ett tufft lopp senast, men löste det på ett jättebra sätt. Kenneth Haugstad var väldigt nöjd och sade att det fanns massor av krafter kvar över mål.
– Hon har tagit loppet bra och allt har sett fortsatt fint ut med henne i jobben inför denna start. Det som talar emot är förstås utgångsläget, men kapacitetsmässigt räcker hon mer än väl och det blir barfota runt om som senast.

”Känns helt underbar”
Låter det bra gällande Hanna Banker är det ingenting jämfört med Nougat Ås som Peter Jensen verkar hålla högt.
– Han åkte på en lättare skada i foten i samband med starten på Vincennes i juni och det passade bra att ge honom en vila. Han hade inte sett en bana inför loppet senast och med tanke på det gjorde han det mycket bra. Han har gått två jobb efter den starten och verkar ha tagit loppet på rätt sätt. Han känns helt underbar för dagen.
Ett bakspår mot en del tuffa konkurrenter, hur ser du på uppgiften?
– Han gick 1.12,3 från samma läge vid segern på Åby i april och jag tycker att han har utvecklats en hel del sedan dess. Tillåter banan kör vi åter barfota runt om, men till skillnad från senast så plockar vi av bootsen. Jag ser positivt på uppgiften och även om man ska ta en start i taget är jag säker på att han kommer att hävda sig i högsta klassen under vintern.

Skrällduo för miljoner?
Stallet selar ut ytterligare två V75-hästar och detta i form av Photo Fantasy (V75-1) och Premance Simoni (V75-3), och det låter som två chansstreck.
– Photo Fantasy är väldigt startsnabb, men konkurrensen är tuffare än vad hon är vad vid. Vi lägger oss inte i taktiken utan det är upp till Johnny Takter att sköta. Hon är preparerad för att kunna sänka rekordet och det blir skor runt om igen.
– Premance Simoni känns som en ettåring i jobb, springer mest och lattjar och man får aldrig något formintryck av henne. Hon har heller aldrig varit någon ”värmningsvinnare”, men när det blir dags för tävling är det som en helt annan häst.
Tittar man i programmet är det bara tre av lördagens konkurrenter i V75-3 som har sprungit in mer pengar än Premance Simoni i år och Peter Jensen verkar, till skillnad från spelarna, vara en försiktig optimist.
– Senast tävlade hon barfota runt om, denna gång blir det skor bak. Men det spelar mindre roll. Hon har en giftig speed och i ett öppet guldlopp tror jag faktiskt att hon kan överraska. Om jag förstått det hela rätt blir hon inte så hårt betrodd och där har V75-spelarna en häst som kan fixa miljonerna, avslutar Peter Jensen.

Anders Nilsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet