Inför V75: Julafton för Professorn

229

profess

90 miljoner kronor att spela om.
56 miljoner i potten för sju rätt.
Lördagens dubbeljackpot på Jägersro är julafton för travexperten Bengt-Erik ”Professorn” Larsson.
– Det är det här man drömmer om, dubbeljackpot på hemmabanan där man förhoppningsvis har bra koll på hästarna.
Favoritparaden förra lördagen på Gävletravet innebar dubbeljackpot den här veckan på Jägersro. Totalt 90 miljoner kronor att spela om på V75.
En som jublade extra är travexperten Bengt-Erik ”Professorn” Larsson som är riktigt laddad inför lördagens travfest på hemmabanan.
– Jag hade en känsla redan innan Gävle att det fanns chans på en jackpot, men en dubbeljackpot är ju fantastiskt.
Vad skulle du göra om du blev ensam om sju rätt och vann 56 miljoner kronor?
– Då lutar jag mig nog tillbaka, köper fler hästar. Jag skulle nog även försöka åka jorden runt och besöka ställen man aldrig sett.

Gick upp 03.30
Professorn kastade sig också över startlistorna när de blev klara på söndagskvällen.
– Startistorna blev klara rätt tidigt, vid halv åtta, och jag började med att tippa V4-loppen. Vid elvatiden kände jag att jag måste sova lite, men sedan gick jag upp vid halv fyra på natten och började jobbet med V75-loppen. Vid halv nio på måndagsmorgonen var min ranking klar.
Vad tycker du om omgången?
– Det ser riktigt spännande ut. Det är hög klass på sporten. På förhand ser det både svårt och spelvänligt ut. Det kan bli stora pengar.
Professorn är ansvarig för tipsen i det officiella Jägersro-programmet och så här har han rankat V75-hästarna:

V75-1: 3-9-8-12-5-1-4-6-7-2-11-10.
– Ett jättesvårt lopp och ju mer jag tittar på det desto fler vinnare hittar jag. Jag fick nöja mig med fem hästar på systemförslaget i programmet men på mitt eget kommer jag säkert att strecka alla. Tipset till 3 Real Showman som har läget, han är startsnabb och favorit att ta ledningen.

V75-2: 4-8-6-3-11-2-1-5-12-9-7-10.
– Här fastnade jag tidigt på 4 Big Bill Bac som vann på ett riktigt rejält sätt senast. 8 Hanna Banker är en de bästa hos Bo Westergård. 6 Elit Sund satt fast med krafter kvar senast och jag skrev då ”vinner nästa gång” i mitt program. 3 Ground Proximity är jämn och säker men hamnade utanför mitt system. 11 Västerboonthenews var mycket bra efter galopp på Solvalla, varnar Professorn.

V75-3: 2-8-7-11-1-9-12-4-6-5-10-3.
– Här har jag problem. 1 Reven d’Amour är bra ibland och har öppnat snabbt någon gång, men samtidigt vet jag att Peter Untersteiner tar ledningen om han gasar med 2 Harry Haythrow. Jag känner att det nog är dags för Harry att vinna. Men jag kan inte ta bort 8 Raja Mirchi som har bäst potential och normalt ska han vinna ett sådant här lopp. Han var ute i jobb en tävlingskväll för ett tag sedan och såg riktigt fin ut, säger Professorn.

V75-4: 2-1-9-12-10-3-4-7-6-11-8-5.
– Det här är lite av ett helgarderingslopp. Jag har rankat 2 Let It Happen etta, hästen är bra och jag har pratat med kusken som tror mycket på den. 1 Magical Face kan vinna om Lutfi Kolgjini preparerat. 9 Bear Dancer var jättebra när Björn Goop vann med den näst senast på 1.14,3. 12 Vivo Per Lei galopperar ofta, men man ska tänka på att hästen har vunnit sex av åtta lopp när han gått felfritt och varit tvåa och trea i de två andra. 10 Lotus Kemp satt instängd senast.

V75-5: 2-3-5-4-1-11-8-6-10-9-7-12
– Svensk Uppfödningslöpning är alltid lika intressant. 2 Enya Boko har bara förlorat en gång och har ett bra läge. 3 Soonerorlater har 1-1 i sina möten med min tipsetta. 5 Onceforall Face har visat 1.11-speeder och det här är en mycket kapabel med inte helt rumsren talang. Lutfi Kolgjini körde på säkerhet i försöket.

V75-6: 2-12-10-1-7-8-6-11-9-5-3-4
– Här har i stort sett alla chansen. 2 Prey Frontline har fem raka och tar väl ledningen igen, men det är 2 140 meter och jag hade trott mer på honom om det varit sprinterdistans. 12 Art On Line var ruggigt bra och avgjorde lätt senast. 10 Nougat Ås vann Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen och fick snabba pengar på sig, han såg riktigt fin ut vid segern på Jägersro senast. 1 Candor Hall varnade Björn Goop för senast trots åttondespår då, han var sedan bra och ursäktad som sexa i mål. Loppet är vidöppet och en så bra häst som 11 Playing Tua är åtta i min ranking.

V75-7: 4-13-6-10-12-3-7-9-5-8-2-1-14-11
– Här kommer min spik. 4 Amazing Man är en mycket fin häst och han slog svenskt rekord i kvalet till kriteriet. Senast vann han hur lätt som helst och här har Veijo Heiskanen en blivande stjärna. Ställer inte läget till är det en god segerchans. 13 Dreams Take Time har höjt sig hos Lars I Nilsson och han ser riktigt bra ut för dagen. En som jag följt och torskat mycket på är 12 Perfect Power, det kan vara en jätteskräll här om man garderar. Det är några danskar med i loppet också som kan vara svårbedömda, men jag var på Ålborg när de startade senast och jag rankar dem inbördes: 3 Therumoursaidfire, 9 Tycoon Conway Hall och 2 Tripolini V.P., säger Professorn.

Lars-Ove Pettersson

Föregående artikelIkväll avgörs DD-Mästaren!
Nästa artikelInför V75: Dags att strecka danskt?

Comments are closed.