Inför V75: Den här gången ser jag ingen anledning att släppa

196

jooook

Hallå där Joakim Lövgren… …vars Strong Boy D.E. ser ut att ha en mycket passande uppgift i gulddivisionen (V75-3) i Halmstad.

Förhandsfavoriten Joke Face är struken. Vad betyder det för loppet? – Det var ju svårt att säga på förhand vilken typ av prestation Joke Face skulle göra efter så lång frånvaro men vi vet ju alla vad han kan när han är i form så det klart att det underlättar för övriga deltagare att han inte är med. Det är lättare att räkna på de andra i loppet så nu när Joke Face inte är med klarnar bilden lite.

Du har valt att släppa ledningen med Strong Boy D.E. två gånger i rad i gulddivisionen. Hur har du resonerat? – Jag släpper ju inte ledningen om jag inte tror att jag drar någon nytta av det. Han är vass med ett lopp på rulle. Första gången hade jag dessutom fått en riktig tryckare i 400 meter. Andra gången trodde jag faktiskt att motståndarna var vassare än de var. Det blev ju inget lopp när Spring Erom fick sitta ifred i ledningen, även om det inte var långt ifrån att vi fick lucka tillräckligt tidigt för att vinna ändå. Både den gången och när vi var tvåa bakom Saston kunde det ha räckt med att vi haft en vanlig sulky istället för den längre amerikavagnen för att vi skulle ha kommit loss i tid. Det är små marginaler.

Hur går dina taktiska funderingar den här gången? – Den här gången ser jag ingen anledning att släppa. Hästen är komplett och har vunnit många lopp i ledningen både i Paris och här hemma.

Du spikade Strong Boy D.E. i tränartipset ”Fem tippar V75” redan innan Joke Face var struken. Betyder det att han är helt ”klar” nu? – Han har de förutsättningar, med det startspåret och den formen, som krävs och han har absolut chans att vinna…bäst chans av alla, tror jag.

Ola Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.