Inför V75® (dubbeljackpot): Bergh kommer att ha bråttom med storfavoriten

139

Inför V75® (dubbeljackpot): Bergh kommer att ha bråttom med storfavoriten

Fem segrar på åtta lopp i ledningen.
Robert Bergh vill dit igen med italienfödde Van Gogh Z.S. och är beredd att offra en hel del med storfavoriten.
– Spår fem är helt perfekt för honom som behöver trampa på i ett lugnt tempo första 30-40 meterna – sedan är det bara köra.

Dubbeljackpot med uppskattningsvis 60 miljoner kronor till en ensam spelare med sju rätt.
Det är vad som gäller för spelarna i Romme V75® på lördagen.
Robert Bergh har fin form på stallet och som det låter kan ingen av Åbytränarens fem hästar på V75 räknas bort.
Van Gogh Z.S. blir en av omgångens mest spelade hästar i den avslutande bronsdivisionen.
– Det är helt klart min bästa chans också!
Sexåringen brukar vara startsnabb och den här gången är tränaren extra nöjd med spåret.
– Hästen har haft spår ett och spår sju bakom bilen och gillar inte nåt av dem. Så det här är helt perfekt för honom. Han är stor och behöver trampa på i ett lugnt tempo. Nu blir det inget ryck av startbilsvingen och grejer, nu får han gå i jämn fart i början och trava till sig, säger Robert Bergh.
Bronsfavoriten gillar startbil och är snabb ut…men tar inte ledningen ”på två steg” som det brukar heta.
– Han är bra från början, speciellt efter 30-40 meter. När man kommit iväg är det bara köra på honom. Jag kommer att prova för ledningen och kommer att köra ”tillräckligt fort” så att ingen behöver bry sig om att försöka svara, säger Bergh och skrattar.

Skjuter från innern?
I gulddivisionen (V75-3) blir Svante Båths färske SM-vinnare Very Kronos dunderfavorit. Fredag eftermiddag är Very Kronos spelad på 75 procent på V75.
Bergh har innern med Mindyourvalue W.F. En sexprocentare på V75. Sjuåringen ska tävla i Frankrike i vinter och tränas för att inte vara i toppform ännu.
Hästen är dock så pass bra i ordning att det kan gå vägen och tränaren har inte gett slaget förlorat.
– Alla som sett honom vet att det kan bli bocksprång och grejer i starten men jag får släppa det där och gå på att jag verkligen kan ta ledningen. Det är bara att gå upp till bilen och försöka få iväg honom snabbt. Han har sällan fått lopp i spets på svensk mark och jag kör där om vi kommer dit den här gången. Jag kör honom med öppet huvudlag då han är bättre då han får ”springa på häst” och se dem omkring sig, det kan också vara det som avgör precis lite lagom bakom bilen också.
Du har två hästar till start i trekilometersloppet (V75-4) och det skiljer en hel del spelmässigt mellan 5 Vikens Dome som är mer spelad och 6 Imagine Boko. Ska det göra det?
– Nej, det tycker jag inte att det ska göra. Imagine Boko har verkligen varit på topp och ser fin ut varje vecka och förmedlar liksom i varje start att han måste få till det snart med en seger. På slutet har han ju spurtat bra i varje start och gjort otrolig fina och starka lopp och beter sig också mera moget i loppen.
Du kör själv Vikens Dome som kommer med två raka segrar. Vad säger du om den?
– Han är ju väldigt stark och klarar tre kilometer ypperligt. Visserligen har han lite kvar att förbättra i kurvteknik med jag tycker att det bara blir bättre hela tiden. Nu har han börjat gå felfritt och när hästarna börjar tro på sig själva brukar allt bli lite lättare.
7 Island Life är en av flera outsiderspelade hästar i silver, V75-5. Hur ser du på spår och chans där?
– Han är segstark så det kan bli svårt att få någon snurr på hästen från sjunde över 1640 meter. Med lite bättre läge hade han känts superaktuell, nu är det lite risk att det blir trafikproblem på något sätt. Som det känns nu vill jag söka mig framåt med honom och i den här typen av gäng tycker jag att jag kan ställa lite krav på honom att han ska klara offensivare körning. Det är väl tre ekipage där som alla tycker att de ska ha ledningen. Så förhoppningsvis blir det en utdragen spetsstrid och något vi i så fall kan ha nytta av.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Tips inför ROMME!
Nästa artikelFem tippar V75 till Jägersro 21 november 2020

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.