Inför V75: Elddop för Superfuxen

202

superfuxen

Det händer inte alls ofta att hästar i den lägsta V75-klassen, startar med en ”perfekt programrad”, alltså med fem raka segrar i banprogrammet.
Men det gör Svante Båths Shiraz Brodde, på lördag.
Och trots ett dåligt startspår lär det bli hästen att slå i klass II.

Den fyraårige fuxvalacken Shiraz Brodde förlorade förvisso debuten, men var sjuk då. Efter det, så har det blivit fem raka segrar för Bergsåker-tränaren Svante Båths häst, som nu på Hagmyren testar rikstoton för allra första gången.
Det blev förvisso nitlottsartade spår åtta bakom bilen i V75 avdelning 2. Men med just den här hästen, kanske det skulle kunna fungera skapligt i alla fall. Erik Adielsson har kört Shiraz Brodde till seger i de fyra senaste starterna. Senast i Halmstad, så blev det en rejäl repa i tredjespår sista halvvarvet lite drygt, men det var inga problem. Erik säger:
– Det är en rejäl travare. Han är oöm för positioner. Shiraz Brodde är ingen häst, som behöver få ett snyggt lopp för att kunna vinna på V75, han klarar av att göra en hel del själv.

Veckans TV-häst
Även tränaren verkar vara optimist trots spåret:
– Det är klart att han är oprövad i V75-sammanhang, men jag skulle inte vilja byta häst med någon på lördag, säger Svante Båth.
Shiraz Brodde är dessutom lördagens ”Hästen Är Din” i TV4, programmet där en lycklig vinnare kan bli hästägare för en dag. De två senaste ”Hästen Är Din”- vinnarna har fått uppleva vinnarcirkeln med hästarna Zonguldak (Axevalla) och Johnny B.Kemp (Årjäng). Så bortsett från det dåliga startspåret, så finns det även en del plusfaktorer som talar för Shiraz Brodde på lördag …

Robert Okpu

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDamfotboll damfotboll damfotboll…
Nästa artikelSmått och gott från Grillnatta