Inför V75 Elitloppsdagen: Månprinsen är redo!

262

v75 elitloppssöndagen

Diamanten är slipad.
På söndag ska Gunnar Melander ta revansch för galoppen i Elitkampen för 28 år sedan.
– Nu kör vi ordentligt, han är han mogen att gå sig trött, säger kallblodsnestorn bakom svenskhoppet Månprinsen A.M.

På varsin sida om gränsen har två kallblodskungar växt fram de senaste åren.
Men medan norske fenomenet Tekno Odin började dänga till garvade elithästar redan som femåring har Gunnar Melander skyndat långsammare med Månprinsen A.M.
Trots att han är året äldre är det den bildsköne svensken som slår underifrån när de två drabbar samman inför elitloppspubliken för första gången.
– Som hästen känns hoppas jag ge norskarna en match i år och förhoppningsvis redan på söndag. Han ska kunna springa en 1.20-tid eller lite bättre, säger 67-årige Melander som har revansch att utkräva i Elitkampen.
I den allra första upplagan 1986 var han nämligen favoritspelad med Lapp Nils, som slungade sig i galopp bakom bilen.
– Det har jag försökt förtränga sedan dess. Lapp Nils hade fysiken att slå vem som helst, men Månprinsen är snäppet vassare. Han är mer allround och har ett underbart psyke, säger Melander som väntat och väntat på en ny chans att få segerdefilera under landets största travhelg.
– Jag har fått mycket på tafsen för att jag varit så försiktig, men det är svårt att få tag på en sådan individ och nu när jag äntligen fått det vill jag att han ska kunna vara med i många år. När det känns att man har fått ett sådant extra ämne, en diamant, att då långsamt få slipa på den, det är det som är kryddan på hela det här ”hästeriet”.
Hur menar du?
– Det är svårt att förklara, men man känner hela tiden att även om man tränar tufft så gör man det på rätt sida. Hästen har aldrig varit skadad och aldrig haft ett bandage. Han är som en fölunge i benen.

”Köra hårdare”
Men på söndag läggs silkesvantarna åt sidan när Månprinsen A.M. gästar Solvalla för att möta Tekno Odin och de övriga kallblodsstjärnorna över stressiga 1 609 meter autostart.
Dessutom från ytterspår bakom bilen.
– Det var inte roligt att se startspåret, men det är inget att göra åt. Vi kan bara göra det bästa efter förutsättningarna som bjuds och det ska vi försöka.
Det betyder att Gunnar Melander filat på sin vanliga defensiva taktik då Månprinsen brukar komma stormande från köpostion.
– Eftersom han aldrig varit trött i ett lopp vet han inte hur det känns när det gör ont. Men nu känns han mogen för det mentalt så på söndag kommer jag att köra hårdare med honom. Vi måste försöka vara med från start om vi ska kunna ge dem en match. Och det hoppas jag att vi kan, säger Gunnar Melander som lär ha många fans i publikskarorna i en av elitloppshelgen mest emotsedda dueller.
Elitkampen körs som V75-4 på söndagen med beräknad start 15.50.

Robin Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 Jackpot 24 maj 2014: Petri Puro!
Nästa artikelSweden Cup är underskattat

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.