Inför V75 Jackpot 24 maj 2014: Petri Puro!

249

image-4

En ny segermaskin har levererats från Petri Puros unghästverkstad i Halmstad.
Ni Talar Bra Latin är det fantasifulla namnet på hästen som blir favorit i klass II-finalen i V75 på lördagen.
En häst med mycket nerver. Tränaren låter egentligen mest rädd för ljudet från elitloppspubliken.

Det brukar vara mycket spel dan före den stora elitloppssöndagen och dessutom är det jackpot på V75. ATG har räknat på det där och går ut med att en ensam vinnare med sju rätt på lördag kan bli runt 55 miljoner kronor rikare.
En av favoriterna i omgången är fyraårige Ni Talar Bra Latin som tagit fem segrar och aldrig varit sämre än tvåa på sina åtta starter i livet.
Halmstadtränaren Petri Puro ligger bakom hästen, mannen som tränat fram en rad topptravare. Commander Crowe, Pato, Camilla Highness och Fama Currit är en kanonkvartett som inte skämmer för sig.
Senaste fullträffen är Ni Talar Bra Latin, en häst där namnet är en palindrom och går att läsa både fram och baklänges.
Hästen har verkligen imponerat. Petri Puro vill bara varna för en sak och det är hästens nerver.
– Det är bra vilja i honom men han kan vara strulig i värmningarna om det är för mycket ståhej. Vilken häst som helst kan bli rädd för elitloppspubliken. Så den här gången ska han värmas bakom en annan häst så kanske han håller sig lite lugnare.

Håller Sauveur stången?
Hästen var bra då han vann V75 på Åby i slutet av april och har hunnit med ytterligare ett lopp efteråt där han övertygade än mer.
Peter Ingves körde sig till ledningen efter 600 meter med den fyraårige valacken och det var inget snack om vart segern skulle gå.
– Han var grym då och hade en 11-tid i kroppen. Om vi lyckas ha dagsformen lika bra som då har han chansen. Jag hoppas och tror att hästen ska vara i samma skick och Peter (Ingves) får försöka på ledningen. Om allt är bra talar en del för att vår häst ska ha chans att hålla Åke Lindbloms (8 Sauveur) utanför sig hela loppet. Hästen är stark och borde ha nytta av att det är ett långt upplopp.
Ändrar du något i utrustningen?
– Han springer nästan och slår ihop ibland så eventuellt blir det barfota runt om den här gången. Ingen jänkarvagn. Det är lite överdrivet det där tycker jag. Kanske passar jänkarvagnar på en del hästar men inte alla.
En annan segermaskin från ditt stall under lördagen är 12 Västerbothenews i V75-1. Vad säger du om den?
– Det blir svårt nu när vi blivit bortlottade. Han travade ensam i tredjespår i Köpenhamn men kunde ändå vara med på linjen och var ruggig. Men vad hjälper det från ett sånt här läge och mot den norske (3 B.B.S. Sugarlight) som är en guldhäst egentligen. Om den inte är på topp blir loppet öppet och med jättetempo kan han komma in i loppet. Men det ser svårt ut.
Du har en del rutin av inte bara helgen utan också av själva huvudloppet?
-. Elitloppet har jag varit med tre gånger i och det är inte dåligt i ett sådant stort och fint lopp. Rialto Guy var min första stjärnhäst och han var med. Jag har även startat Not A Spacecase och Commander Crowe i Elitloppet.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar EXTRA V75 Elitloppsdagen
Nästa artikelInför V75 Elitloppsdagen: Månprinsen är redo!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.