Inför V75: Ett formstall är redo!

217

imagewitis

Leif Witasps tränarrörelse har rullat som tåget 2012.
Nu gör formstallet årsdebut inom V75.
– Ska vi hålla statistiken så vinner Sandringham Hanover, säger Witasp.

En flygande start är det minsta man kan kalla Leif Witasp inledning av året. 38 starter har gett tolv segrar.
Och det verkar bara peka uppåt. Inför fredagens tävlingar på Romme hade stallet fyra vinster på de fem senaste starterna.
– Vi kan träna lite annorlunda på vintern, jag tror att det är orsaken, förklarar Witasp som även var het den här tiden i fjol.
– Ja, det gick bra då också, det här är ännu bättre. Anledningen tror jag ligger i att vi har väldigt fina träningsförhållanden på vintern. Framförallt gör snön att vi kan köra på alla skogsvägar här omkring som är för hårda att träna på annars. Det verkar göra hästarna gott med lite omväxling.
En häst som det stämmer väl in på är fjolårets sprintermästarfinalist 9 Sandrngham Hanover (V75-7) som gjort fyra starter efter uppehåll.
– Han blev mystiskt sjuk efter stochampionatshelgen i juli. Plötsligt stod han med hög feber och vi tog alla tänkbara prover. De första resultaten talade för att hästen drabbats av någon form av cancertumör så då var vi riktigt oroliga, men det stämde inte. Han stod på antibiotika länge och blev frisk, men sedan kom det tillbaka efter några veckor igen. Då gav vi honom två månaders total vila och plötsligt försvann problemen lika fort som de kom. Vi har ingen aning om vad som var fel.

Ännu mer taggad
Att Sandrngham Hanover är fullt frisk för dagen råder det inget tvivel om. Efter en lugn comeback i november har han radat upp tre raka segrar och kommer med det i bagaget att tillhöra favoriterna i V75-debuten.
– Nu är hästen precis lika bra som i somras och att det blir tätt mellan starterna ser jag bara som positivt. Dessutom sätter vi på helstängt huvudlag för första gången sedan återkomsten och då blir han ännu mer taggad, säger Witasp optimistiskt.
– Man måste alltid ha lite tur för att vinna V75, men vi har fina startryggar och jag räknar med att han går rejält i spåren sista 700 meterna, så visst har jag stora förhoppningar.
Stallets andra två V75-deltagare möter varandra i V75-2.
– De får tuffare att vinna. 10 Slide to Third (V75-2) är en fin häst som dras med lite aktionsproblem. Han fungerar bäst då han kan gå utan skor så vi hoppas att underlaget tillåter det. Senast stod han tufft till och gick bra i skymundan, men läget blev svårt även denna gång så jag är nöjd om han tjänar fina pengar.
13 Sith Hanover (V75-2) blev väldigt entömd till slut i sin senaste start och behandlades efteråt. Nu känns han fin igen och jag tror att formen ska sitta där direkt, han brukar gå bra med sådana förberedelser. Tyvärr är det svårt att hitta passande lopp åt honom och han är tufft anmäld här med många hästar att runda. Men eftersom han är den speedigare av mina två i loppet har han nog större chans att överraska.
Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.