Inför V75: Två heta chanser för Troels!

225

troooels

Efter bara två år som tränare kan Troels Andersen visa upp resultat som många bara drömmer om. Ett bevis på detta är priset som han fick motta på Hästgalan av ingen mindre än Jim Frick.
På lördag är han återigen i hetluften på V75.
– Alandias Karisma är bästa chansen av mina två, säger Gävletränaren.

Talangen Troels Andersen har bevisat att det går att slå sig in bland de mer rutinerade tränarna inom travet. Under debutåret 2010 vann han 25 lopp och hade en segerprocent på imponerande 36. Förra året följde han upp succén och med 3,5 miljoner inkört under andra året råder det inga tvivel, han har kommit till toppen för att stanna. Som alla andra stora idrottare krävs det vinnarskalle och det är något som Troels har.
– Hehe, ja. Jag tål väl att förlora men det är väldigt viktigt för mig att man alltid gör så gott man kan. Men det märks nog i allt annat jag gör med, jag vill alltid vinna.
Hur överraskad är du att det har gått så bra för dig?
– Jag blev nästan chockad över resultaten i början. Jag var orolig att jag inte skulle vinna något lopp alls, säger Troels och skrattar.

”Känns nästan som en familj”
Under december och januari har underlaget varit så pass hårt att träningen blivit lidande hos Troels och 2012 har därför inletts på ett lite sämre sätt. Trots det ser han optimistiskt på framtiden.
– Träningen har i och för sig blivit förskjuten ett tag, men nu siktar vi framåt och det ser bra ut igen.
När vi frågar honom om Gävletravet och deras gemensamma satsning med Bollnästravet och Hagmyren skiner han upp som en sol.
– Det är verkligen en fantastisk stämning här och jag har bara positivt att säga om hela den här grejen. Det har blivit en härlig gemenskap och det känns nästan som en familj. Nu kan man till och med bli glad när en Bollnäs-tränare vinner ett lopp och riktigt så har det inte varit tidigare.

”Bästa chansen av mina två”
Under lördagen han Troels två hästar till start på V75 och spelarna verkar ha rätt stort förtroende för den sympatiske dansken.
1 Orlando Gel (V75-2) kommer att gå med skor runt om men den här gången blir det en annan variant som är cirka 20 procent lättare. Jag tror att han kan tjäna en halv sekund på det. Det känns som en lite trög diesel-typ som saknar den där riktiga explosiviteten. Annars känns han jättefin i träningen.
Tror du han kan hålla upp ledningen?
– Jag hoppas det men jag är tveksam. Han har öppnat sådär tidigare från springspår och känslan är väl att det kan bli tufft. Han trivs i ryggar så det ska funka det med om vi inte skulle komma åt ledningen.
Slår du storfavoriten Hurricane Blue?
– Nej, jag väljer att ligga lite lågt. Jag vill se knallform innan jag tror på toppchans.
I den sjätte avdelningen låter Troels mer uppåt och som spelare ska man nog ha detta i beaktning.
6 Alandias Karisma (V75-6) är det fin form på och hon har gjort flera bra lopp i skymundan på senare tid. Jag tycker det ser ut som en rätt billig silverdivision och det känns som enklare motstånd den här gången. Hon är rätt snabb ut men taktiken väljer jag först när vi är bakom bilen. Balansmässigt blir det barfota fram och skor bak. Alandias Karisma är bästa chansen av mina två.
Vem är värst emot Alandias Karisma tycker du?
– Jasper Lane verkar vara hårt betrodd i många tips och det är väl lite det man får gå på.
Du kör ofta och gärna dina hästar barfota, hur tror du skor kommer att påverka dina hästar på lördag?
– Det är sant, men Alandias Karisma kommer att klara det fint. Orlando Gel har gått med skor i varje start så det är inget problem.

Prisad av Jim Frick
Under den stora hästgalan i början av januari fick Troels ta emot ett pris som betyder oerhört mycket för honom. Prisutdelare och instiftare av priset var ingen mindre än legendaren Jim Frick.
– Det är klart att det betyder oerhört mycket för mig. Det är alltid skoj att få ta emot pris men det här var något alldeles extra. Jim Frick är en person som man sett upp till länge och jag har inget ont att säga om honom. Jag känner inte honom personligen men jag har aldrig märkt av något gnäll eller klagomål. Han är verkligen en fantastisk person. Det är inte mycket som slår det jag fick vara med om.
Till sist, din V75-vinnare Quicksilver, när kommer han till start igen?
– Tanken är att vi ska kvala honom om två veckor och sedan få starta i slutet av månaden. Han känns fin för dagen och skulle han hålla ihop finns det fart för att springa in en halv miljon till.

Filip Svensson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.