Inför V75 Färjestad 8 mars 2014: En chanslös häst?

668

regina-one-v75

Anna Ågren med pristäcke i november 2011 då Regina One blev månadens häst i Gävle. Foto av Foto Christer Norin/ALN

En chanslös häst som hamnat helt fel i gulddivisionen på lördag.
Är det ens lönt att åka?
– Visst ska vi åka. Det är kul med trav och alltid retar det någon, säger amatören Anna Ågren från Gävle och tränare till tioåriga stoet Regina One.
Anna Ågren och hennes sambo Anders Englund är två av landets mest resglada travmänniskor. Paret bor i Sandviken nära Gävle och gillar att vara ute och åka med sina hästar.
Malmö, Visby, Oslo, Åland, Stockholm, Kalmar. Avstånden är av underordnad betydelse så länge det finns lopp till hästarna.
– Det är nog många som haft synpunkter på hur vi reser. Men man kan ju inte bry sig om vad alla andra tycker. Vi tycker att det är kul. Men det viktigaste är att hästarna mår bra av det – annars skulle vi så klart inte hålla på som vi gör, säger Anna Ågren.
Anna är hovslagare och har jobbat med hästar på heltid i 14 år, de senaste åren som lärling hos Gävletränaren Olle Alsén. Sambon Anders Englund är hovslagare på heltid.
Tillsammans tränar de för dagen tre hästar på fritiden. Stjärnan är tioåriga stoet Regina One som snart sprungit in 900 000 kronor.
Stoet är inne på karriärens upplopp. Nästa år är tanken att hon ska gå till aveln.

Fuskigt med spår tolv
Stoet har slutat oplacerad i de fem senaste starterna. I förra starten hade Regina One svårt att hävda sig i silverdivisionen. På lördag gör hon debut i gulddivisionen på V75 på Färjestadstravet – till råga på allt fick hon sämsta spåret.
– Visst är det fuskigt? Det blev för dåligt spår – ett tolfte – annars hade hon haft chans till ett fint nytt rekord. Vi blev inte glada när vi såg lottningen men började sedan värdera om lite. Hon har inga poäng och kan inte vara med någon annanstans. Då får vi vara med där vi får vara med.

Tufft, tufft, tufft
Regina One har segern i Diamantstoet på Dannero 2011 med 100 000 kronor till vinnaren som främsta merit. Två andraplatser i stolopp i V75 både 2012 och 2013.
Anna Ågren älskar sin häst. Och att då börja prata om årets mest chanslösa i V75…
– Peter Ingves som körde senast var nöjd med henne trots att hon inte räckte till. På lördag blir svårt att ens ta pengar. För att vinna krävs väl att det blir som i sådana där skridskolopp…där alla andra krokar ihop utom den som ligger sist, säger Anna och skrattar.
I juni 2006 åkte paret upp med Languedoc till Boden (76 mil) för att tävla i gulddivisionen. En på förhand chanslös häst i ett hårt V75-lopp som helt enligt förhandstipsen slutade oplacerad. Crown Kemp och Robert Bergh var favoriter och gick också segrande ur striden.
Languedoc stod i preliminära vinnaroddset 324 gånger pengarna den gången 2006.
– Var det såg högt? Vi kanske slår det oddset på lördag då. Vi får göra ett försök på en slant i alla fall. Travets gräsrötter? Ja, det är bara att kämpa på det, säger Anna Ågren.
Sjättepriset i V75-3, Färjestadstravets Jubileumslopp, är 8 000 kronor. Heja Regina One.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86 5 mars 2004: Satine Calmon och Andre Eklundh igen?
Nästa artikelDagens Dubbel Solvalla/Jägersro 5/3-2014