Inför V75: Flemming har en växel kvar

115

Inför V75®: Flemming har en växel kvar

Flemming Jensen har rivstartat året. På drygt 60 starter har stallet tagit över 20 segrar.
På lördag har dansken två hästar med på V75® och tror på chans med bägge.
– Jag har två hästar i form med bra spår och nu ska Billi Time laddas från start.

Vintern börjar tappa greppet även om det ännu är lite för tidigt att säga att det är sprudlande vår redan. Hur som helst har i alla fall Flemming Jensen haft en mycket bra start för året vinner vart tredje lopp han kör.
– Året har börjat bra och vi har fina träningsförhållande och har haft det hela tiden även om vi fick några veckor med snö och kyla.
Danmark har inget förbud mot att hästarna får tävla barfota som i Sverige och Flemming Jensen är en stark förespråkare för att låta sina hästar tävla utan skor.
– Det är gynnsamt och dom springer lite friare och därmed så ökas kapaciteten och utvecklingen.

Har en bra känsla
Flemming Jensen reser med två hästar till Åby på lördag och Billi Time (V75-5) är okänd för många.
– Det är en jättefin häst som hunnit bli åtta år. Man kan tro att han haft en del skador då han inte startat så många gånger med tanke på åldern, men så är inte fallet. Ägarna, stall Saltum, har varit med i dansk travsport under många år och är väldigt rädda om sina hästar och vill gärna att dom ska tävla länge och må bra. Pengar är inget som har någon större betydelse för dom och springer hästarna in 200 000 eller 2 miljoner kronor så spelar det inte någon roll. Billi Time åker hem till ägarna ibland och vilar upp sig och sedan kommer han tillbaka och jag hoppas och tror att hans karriär kan hålla på ett bra tag till.
Segeraptiten är det inget fel på och Billi Time har vunnit 22 lopp på 35 starter.
– Han har mött ganska billig konkurrens här i Danmark och har för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. För tre starter sedan vann han på Åby och gjorde det lätt och det var en av få gånger som det var lite tuffare motstånd.
På lördag står Billi Time inför sin tuffaste uppgift i karriären och Flemming hoppas ha ett ess i rockärmen.
– Jag kommer att trycka av honom från start. Jag har aldrig gjort det tidigare. Det känns att han kan öppna om jag begär det och blir inte förvånad om vi lyckas hålla ledningen. Billi Time kommer att tävla barfota runt om den här gången. Det har han gjort två-tre gånger tidigare och vunnit och det är ett klart plus. Jag tror det är ett halvår sedan han tävlade utan skor. Jag har en bra känsla.
Om Billi Time är okänd för flertalet är det tvärtom med Slide So Easy (V75-3). Tolvåringen har sprungit in nästan sju miljoner kronor och var tvåa i VM-lopp 2019.
– Han är en hedershäst och gör alltid sitt. Han börjar bli lite till åren, men tävlar ändå på en hög nivå. Näst senast så fick han ett för tufft lopp i ledningen och fick helt enkelt mjölksyra. När han kände att han var slagen så tappade han lite av motivationen också. Han visade sitt rätta jag starten efter och var så fin som jag hoppats på. Allt ser bra ut i träningen och läget kan jag inte klaga på. Slide So Easy är snabb från start och vi får ett bra lopp härifrån och jag vill inte låsa mig vid någon taktik. Slide So Easy ska också tävla barfota vilket är ett plus även för honom. Jag har förhoppningar om att vara med där framme även med ”gamlingen”.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Mot ledningen med racerbalans
Nästa artikelJanne Jackpot + Harry Boy inför V75 ÅBY!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.