Inför V75: Mot ledningen med racerbalans

129

Inför V75®: Mot ledningen med racerbalans

Hon har vunnit två av åtta lopp och bara missat pallen en gång.
Men hästens tränare är inte nöjd.
Därför kommer det talangfulla stoet utrustas med nya växlar när hon på lördag debuterar i Svenska Travligan inom V75®.
– Jag har gått och tänkt på de här grejerna hela tiden så det klart att jag har tro på att det kommer göra jättemycket, säger tränaren.

Femåriga Georgia Am (V75-2) har inlett tävlingskarriären mycket lovande. Men hon har fler andraplatser än segrar och hennes tränare är inte helt tillfreds med hästens stridsmoral.
– Hon har inte riktigt levererat som jag har förväntat mig. Hon har varit lite seg och kommit in de flesta gångerna utan att vara jättetrött. Hon springer och väntar lite på konkurrenterna och jag hoppas att rycktussarna kan göra att hon slutar med det, säger David Persson.
Rycktussar i öronen, som man kan dra ut när man vill att hästen ska tända till och ta i mer, är en av ändringarna som Axevallatränaren ska göra på lördag. Den andra ändringen han planerar kan ge än större effekt. Georgia Am ska springa utan något på hovarna för första gången.
– Hon har gått med fyra järnskor och även sulor på alla fyra hovar och allt ska väck här nu, så det ska bli jätteintressant.
Det råder ingen tvekan om att David Persson tror att de planerade ändringarna kommer ge stor effekt.
– Jag har gått och tänkt på de här grejerna hela tiden så det klart att jag har tro på att det kommer göra jättemycket. Sedan ska det fungera också men det vågar jag nästan säga att det kommer att göra.

”Ser henne gärna i ledningen”
Det är Åby som står värd för V75 och Gerorgia Am startar i ett försök i diamantstoet, ingående i Svenska Travligan. Hon har spår två i den främre startvolten och taktiken är given.
– Hon är i sig själv väldigt startsnabb så jag hoppas att Stefan (Persson) löser den biten. Hon är inte helt okomplicerad när man vänder upp men hon är snabb och normalt sett travsäker.
Är det avgörande om hon kommer till ledningen eller inte?
– Nej, det tror jag väl inte. Hon kan säker vara med och segerstrida på andra sätt, men jag ser henne gärna i ledningen på lördag och jag kommer även säga till Stefan att han gärna får köra en bit för att ta sig dit, om han inte kommer dit initialt.
Hur optimistisk är du?
– Man kanske tar sig lite vatten över huvudet genom att gå ut och säga att hon kommer göra ett mycket bättre lopp än vad hon har gjort tidigare, det är på banan hon ska visa det, men jag har en känsla för att det snart kommer att lossna för henne och med de här förändringarna hoppas jag att det gör det nu.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.