Inför V75: Från Ålborg till Gävle i hopp om elitloppsplats

218

inför v75® från ålborg till gävle i hopp om elitloppsplats

Från Ålborg till Gävle i angeläget uppdrag.
Flemming Jensen gör långresan med endast en häst. Emoji har chansen att bli ett danskt inslag i Elitloppet.

 Elitloppet är en dryg vecka bort. Tolv hästar är för närvarande klara för superloppet.
En av de sista platserna kan delas ut under lördagen. Enligt tradition erbjuds nämligen en biljett åt den häst som bärgar segern i H.K.H Prins Daniels lopp – Vägen till Elitloppet som dessutom är final i Gulddivisionen.
Loppet, som körs över just elitloppsdistansen 1609 meter, är en notorisk fartfest; loppets samtliga elva vinnare hittills i historien har travat 1.10-tider eller snabbare.
En av de som känt sig kallade i år är danska stjärnan Emoji. Ska det bli ett röd-vitt inslag i årets Elitloppet sätts hoppet just till den sjuåriga trippelmiljonären från Flemming Jensens stall. Landsmannen Extreme skulle ha varit med förra året, men fick strykas och för att finna nästa häst tränad i Danmark får vi vrida tiden tillbaka till 2018 då Takethem slutade sexa i finalen.
Jensen gör med andra ord den långa resan i angeläget ärende.
–  Ja, det är långt. Vi var faktiskt med i det här loppet förra året också (med Tycoon Conway Hall reds. anm.), så jag vet precis hur långt det är. Vi åker på fredag morgon, är framme på fredagskvällen och så får vi lördagen på oss att vila, så åker vi hem söndag morgon igen, säger Flemming och tillägger:
– Gävle har en fin bana, jag har varit där några gånger tidigare och den är alltid fin och framför allt snabb.

Var senast fyra i Paralympiatravet
Emoji har haft en häftig säsong hittills i år. För två starter sedan blev det på Jägersro seger i den fjärde deltävlingen av Paralympiatravet. Väl i finalen senast resulterade det i en meriterande fjärdeplats, det trots att man tappade värdefull mark i startögonblicket.
– Han tappade ju lite från start och med tanke på det gjorde han ett riktigt fint lopp. Hästen stumnade till de sista meterna, men jag tycker ändå det var en fin insats. Jag förväntar mig väl en liknande insats den här gången, bortsett då från att det inte ska krångla från start. Jag tror absolut på en fin insats igen.
Nu fick ni spår sex bakom bilen, hur ser du på det?
– Jag måste ju köra framåt lite och se, men troligen blir det ett lopp i andraspår och det är klart att då kan det ju bli tufft.
Lördagens uppgift på V75® är förstås stenhård. Välmeriterade Milliondollarrhyme, fjolårets trea från Elitloppet Mister F. Daag, spännande Usain Töll, Seinäjoki Race-vinnaren Mister Hercules och uppstickaren Imathra Am är bara några av de som står för motståndet.
– Det är klart att det är svårt att jämföra de här hästarna, men många gånger är det ju dagsformen som avgör loppet så det är alltid svårt att värdera, avslutar Flemming Jensen.

Föregående artikelAustraliens elitloppshopp på plats – efter 60 timmars resa
Nästa artikelTips + Intervju inför V75 GÄVLE

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.