Inför V75: Från Skåne till Östergötland för att starta fyra hästar

147

Från Skåne till Östergötland för att starta fyra hästar

Rajesh Face är tillbaka på banan efter kastrering och gör en högintressant start i gulddivisionen.
Men hans tränare tror på bättre chans med sina andra hästar.
– The Real Face är nog hetast, tätt följd av Tony Afrika, säger Adrian Kolgjini inför lördagens V75-tävlingar på Mantorp.

Adrian Kolgjini gör resan från Skåne till Östergötland för att starta fyra hästar inom ramen för V75. Den han tror mest på är ett skrällbud i lägsta klassen.
– The Real Face (V75-2) tränar bra nu. Han känns mycket finare och fräschare än vad han har gjort på ett tag och jag förväntar mig en bra prestation av honom. Det blir svårt för honom att utnyttja innerspåret men det är låg klass på lång distans så det kan spricka upp och då är min farlig. Jag ska ändra lite i balansen på honom också. Inget skoryck men lite småjusteringar som får det att flyta bättre i travet, säger Jägersrotränaren.

Annat baksteg som valack
Rajesh Face
 (V75-6) är annars den i Adrian Kolgjinis V75-kvartett som trav-Sverige pratar mest om på förhand. Den högkapable hästen gör första starten som valack.
– Han känns väldigt annorlunda efter kastrationen. Det känns som att testiklarna har stört honom. Det är lite annorlunda baksteg när man sitter bakom honom nu. Han känns mer avslappnad. Jag är spänd på hur han kommer att kännas i lopp men jag tror att det kommer vara en bra känsla. Det kan ha stört honom rätt så mycket det där faktiskt, säger Adrian Kolgjini som emellertid inte tror att hästen vinner loppet.
– Inte från det läget (spår åtta bakom bilen) och mot hästar som kommer med full form.

Drömläge för dubble V75-vinnaren
Sin näst bästa segerchans tror sig Adrian Kolgjini ha med Tony Afrika (V75-3) i klass I. Hästen har inte tävlat på två månader, då han slutade femma i en V75-final efter två raka V75-triumfer från ledningen.
– Han känns på gång nu igen. Han hade en liten dipp då efter finalerna, efter en lång tuff vinter, men nu är han riktigt på gång. Jag vet att han möter bra hästar men jag tycker att han är en rätt så bra häst själv. Eventuellt kommer han gå barfota bak den här gången och jag tror att han kan hålla upp ledningen från innerspår.
Även Smokin Joe (V75-1) lottades till spår ett.
– Han gjorde det bra i Danmark senast. Det var en riktigt, riktigt bra häst (Mister F Daag) som slog honom den gången. Han har fått ett bra spår och han känns jättefin i träningen, så jag förväntar mig att han ska vara bland de tre i alla fall.

Föregående artikelRick Ebbinge tog hem Kusk-VM
Nästa artikelV75 Tips, Analys och Ranking inför MANTORP 1 juni 2019

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.