Inför V75: Friction är bästa chansen!

210

frifri

Stall Stefan Melander går på högvarv för dagen och har till dags datum redan passerat fjolårets siffror gällande inkörda pengar. På lördag kan det skördas nya framgångar då man selar ut fem hästar inom Rättviks V75-omgång och mest intressant av dessa är femårige Friction.

Mest intressant så tillvida att han gör sin första start i gulddivisionen, tillika Ego Boys Minne, där 200.000 kronor väntar på vinnaren. – Visst är det alltid tufft i guld men han har besegrat riktigt bra hästar vid sina segrar under året och vi både tror och hoppas att han ska klara det bra, säger Marcus M Melander. Närmast efter lördagens start väntar Jubileumspokalen på hemmaplan men detta till trots är det full laddning som gäller. – Han vann med krafter kvar senast och har tagit det loppet på bästa sätt. Formen sitter där och jag kan lova att han inte är sämre på lördag. Vi vill såklart inte riskera hans hovar till nästa uppgift men det blir minst barfota fram och är det bara så att han tål barfotakörning runt om så blir det också så.
Därefter gäller duon Citrin och Inhibited i V75-6 där Marcus själv sitter upp bakom den sistnämnde. – Citrin fick en fin resa i Stochampionatet och avslutade bra upploppet ner. Man bör tänka på att hon har tjänat mycket pengar på kort tid och nu är ny i brons. Hon fungerade bra på barfotabalans senast och det blir samma igen. – Inhibited fick ett struligt lopp senast, backades sist och spurtade sedan godkänt mellan hästar. Han är väldigt ojämn av sig och är svår att räkna på från gång till gång men har han en bra dag besitter han fin fart för klassen. Kort distans är ett plus och vi kör barfota runt om på nytt.

I den avslutande V75-avdelningen har stallet Digital Darling och Pitch Command till start. – Digital Darling fick bestämma framme i ledningen i Stochampionatet och borde givetvis kunnat betydligt bättre än vad som var fallet. Vi förstod direkt att något inte stod rätt till och det visade sig också att hon hade hög puls efter loppet, hon låg 30 slag över sitt normala och det tog också lång tid för henne att återhämta sig. – Hon har därefter tränat på normalt och vi kan inte annat än utgå ifrån att det var en engångsföreteelse. Normalt duger hon långt i ett lopp som detta men med tanke på den senaste insatsen måste vi ligga lite lågt. Femtespåret bör vi kunna ta oss iväg ifrån och det troliga är att det blir skor på nytt. – Pitch Command gick ett fantastiskt lopp senast då han spurtade bra som fyra. Det är alltid svårt att stå med 40 meters tillägg men stämmer det kan han ändå vara med en bit fram. Tillåter banan kör vi barfota runt om på nytt.

Bästa chansen av era fem hästar på V75? – Jag tror mest på Friction men övriga fyra har alla fart och form för att kunna vinna och ses alla som outsiderbud, säger Marcus M Melander.

Utanför V75-spelet startar Socrate Du Noyer (lopp 1) och High Bypass (lopp 2). – Socrate Du Noyer gick ett fantastisk bra lopp senat. En grymt stark häst som är fransk i gången och som ännu har alltför lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Jag tror nog att lillebror Mattias har en bra chans att ta sin första seger, vilket såklart hade varit fantastiskt kul. – High Bypass vinner inte ihjäl sig, han får smyga med för att sedan ta vad som bjuds.
Till sist, varför går det så bra för stall Stefan Melander? – Det är förstås svårt att svara på, speciellt då vi tränar på exakt samma sätt som tidigare. Det började med att treåringar gick väldigt bra och sedan är det precis som om det har smittat av sig. Hästarna har verkligen utvecklats och vi får hoppas att det håller i sig några månader till, avslutar Marcus M Melander.

Anders Nilsson

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet