Inför V75: Friction – En jackpotspik?

206

fricspik

Friction har varit ute i idel miljonlopp på slutet.
I lördagens gulddivision möter han enklare motstånd.
Kanske är han spiken att luta sig mot i jakten på jackpotmiljonerna?
– Han ska vara favorit i det här gänget, säger Marcus M Melander, andretränare i Stall Melander.
Femårige Friction har haft en fantastisk säsong. Åtta triumfer på 18 starter och 2,5 miljoner kronor i insprunget har det blivit så här långt. Höjdpunkten kom för tre starter sedan då han buntade ihop några av landets bästa femåringar, däribland SM-vinnaren Raja Mirchi, i Jubileumspokalen. Det har inte blivit någon framskjuten placering i två starter efter det men då har han också ställts mot stenhårt motstånd i Sundsvall Open Trot samt Trotting Masters.
– Han gick bra i Trotting Masters senast och visade att han håller fortsatt fin form, säger Marcus M Melander inför lördagens V75-omgång, där Friction ställs mot betydligt enklare motstånd än senast.
– Motståndet ser så klart bättre ut den här gången. Det är inga hästar med här som har varit med och tävlat i världseliten, så det ser bra ut på förhand. Han har fått ett bra spår också så det klart att vi är optimistiska.

Luring i V75-2
Marcus M Melander ska själv köra Frictions stallkamrat Haraldinho i samma lopp.
– Haraldinho gick jättebra senast men tyvärr är han bortlottad här. Är han trea, fyra och gör ett bra lopp är vi nöjda.
Desto mer uppåt låter Melander på Digital Blasphemy, som han ska lotsa iväg från spår ett i V75-2.
– Hon gör jättebra lopp hela tiden. I söndags gick hon klart godkänt men då gick hon med skor och hon är mycket sämre med det. Nu ska hon gå barfota runt om igen, säger Melander och fortsätter:
– Utgångsläget är väl sådär. Jag tror inte att hon kommer kunna öppna något från start utan hon kommer nog hamna en liten bit bak. Vi får se hur jag lägger upp taktiken. Hon har gått bra från alla positioner men är nästan bättre när hon får gå bakifrån. Det är ett par bra hästar på 20-meters volten men min häst är rätt så bra och helt borta ska hon inte vara.
Det ligger 44 miljoner kronor i sjurättspotten. Vill man komma åt jackpotpengarna kan det vara klokt att strecka Melanders hästar. Det visade sig inte minst under onsdagens V86-jackpot. Där tog stallet två segrar, och en ensam vinnare med alla rätt håvade in nästan elva miljoner kronor…

Johansson Ola Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet