Inför V75: Sjöströms King kan bli Kung

201

sjokingkung

Efter nio månaders tävlingsuppehåll gjorde han sitt kanske bästa lopp hittills.
Med loppet i kroppen är han troligen ännu bättre den här gången.
King Tilly kan vara nyckeln till jackpotmiljonerna på Bergsåker.
Hamna utvändigt om den ledande favoriten i första starten efter lång frånvaro är inte precis ett önskescenario. Eller så är det precis vad det är om man heter King Tilly (V75-6) och är stark som en oxe. Trots två varv som första häst i andraspår såg han inte det minste ansträngd ut när han stegade undan till mycket enkel seger i comebacken på Sundbyholmstravet.
– Det är skönt när man kan sätta sig tillrätta in på upploppet och hästen bara lägger i nästa växel, säger hästens tränare Claes Sjöström.
Hade du räknat med att han skulle vara så bra direkt?
– Jag var lite förvånad att han sprang så fort med det löpningsförloppet men han var väldigt fin redan i kvalet och hade fått träna på lite till efter det.
Varför hade han inte tävlat på så länge inför senast?
– Han var krasslig i sista starten i december och efter det fick han lite behandling och vila. Sedan tränade han på och han var startklar för ett bra tag sedan. Men då gjorde Stall Tilly om lite och flyttade alla starthästar från gården och det gjorde att det drog ut ytterligare på tiden. Nu har jag honom på min gård.
Hur mår han efter comebacken?
– Han har tagit loppet väldigt bra och känns ännu piggare och spänstigare efteråt. Mina förhoppningar är att han kommer vara ännu bättre på lördag.

Bra förutsättningar
Det är jackpot på V75 och enligt kalkylen kommer det att ligga hisnande 44 miljoner kronor i sjurättspotten. Vill man vara med och dela på miljonerna kan det vara klokt att strecka King Tilly. Lång distans passar utmärkt då hästen har styrkan som sitt främsta vapen. Dessutom har han ett intressant utgångsläge med springspår.
– Det är inte så mycket att fundera på utan vi svänger upp och kör, så får vi se var vi hamnar. Det vore maxutdelning att komma till ledningen direkt men några av de mindre betrodda hästarna är snabba och kanske vill släppa ledningen. Det är inte omöjligt att vi kan komma till ledningen men vi gör det inte av egen kraft. Men ledningen är absolut inget måste. Han kan göra loppet från andra positioner också.
Vilket är ditt råd till spelarna?
– Jag kan bara bedöma min häst och han är i bra skick. Jag har gjort allt jag kan och han känns bättre än inför comebacken. Hur han sedan ska jämföras med de andra hästarna tror jag att spelarna vet bättre än mig.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet