Inför V75: Fritt fram för Chapeau

235

image-12

Chapeau får starta i V75 på lördag.
Det bekräftas på travsport.se.
– Skälet är bland annat att det tyska förbundet inte officiellt förklarat Chapeau som derbyvinnare 2012, och därmed är hans startprissumma för dagen fortfarande 1 169 378 kronor, skriver Svensk Travsports biträdande sportchef Per Wetterholm.
Bakgrunden till att frågan kommit upp är att en tysk domstol i veckan tilldömde Chapeau segern i det tyska travderbyt 2012.
Hästen var först i mål, men diskvalificerades då domarna på banan Mariendorf i Berlin ansåg att han blivit hjälpt av stallkamraten Indigious.
Om resultatet bekräftas så skulle Chapeaus startprissumma räknas upp med cirka en miljon kronor och överstiga gränsen för silverdivisionen.
Per Wetterholm har talat Heinz Tell, generalsekreterare i det tyska travförbundet HVT, som säger att: ”Vi har ännu inte tagit ställning till om vi ska överklaga domen, vi har fyra veckor på oss att avgöra detta.”
Svensk Travsport skriver att man avvaktar det tyska förbundets beslut och att Chapeaus startprissumma inte påverkas förrän man fått besked från HVT att ändra.
Chapeau tränas av Stig H Johansson och startar i lördagens inledande V75-avdelning.

Robin Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Svenske mästaren siktar mot Frankrike
Nästa artikelATG utreder estniskt spelbolag

Comments are closed.