Inför V75: Hallå där, Hanna Edvinsson…

271

hannaedv

…skötare till världens bästa Järvsöfaks som på lördag har egna kallblodet Feseth Nils till start i V75. Tycker du att han startar med segerchans?

– Det ser ut som ett tufft lopp (V75-4) men han kan vara ganska snabb ut och vi vill gärna köra i ledningen med honom.
Din sambo Jan Ove Olsen kör och försöker alltså sätta högsta fart från början i det här sprinterloppet?
– Feseth Nils är lite svårt att vända upp med från det där spåret, så det finns en viss galopprisk. Men de känner varandra och kommer de bara i väg felfritt hoppas vi på ledningen.
Senast blev det en tredjeplats på Solvalla efter ett lopp i vida spår.
– Jan Ove blev tvungen att styra ut i fjärdespår på sin väg fram när hästen framför inte gick framåt riktigt i sista sväng. Han höll farten bra in mot mål men har ingen ingen jätteform ändå även om han gör bra lopp nästan varje gång.
Vad säger du om möjligheterna på lördag?
– Seger vågar jag väl inte tro på riktigt, men han ska kunna vara med och slåss om en plats där framme i alla fall. Han går alltid bäst på vintern och klarar alla underlag. 1640 meter gillar han bäst av alla distanser. Han var trea i just det här loppet i fjol bakom Faksen J:r och Hallsta Lotus och har tjänat ytterligare 200 000 kronor sedan dess.
Du var Järvsöfaks skötare under många år och har väl fortfarande hand om den nu 18-årige avelshingsten i stallet hos Jan-Olov Persson?
– Många blir förvånade över att jag fortfarande har hand om ”Faksen”, men så är det. Han har kvar sin gamla box och hage behöver tas om hand precis som förut och även köras ibland. Jag kör honom en gång i veckan och han är fantastisk fin fortfarande.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.