Inför V75: Hallå där Jasmine Ising…

374

isingstor

som kör Fred Cobra, en av favoriterna i lördagens V75-omgång med 79 miljoner kronor att spela om. Känner du trycket på dina axlar?
– Mja, det känns mera spännande än betungande i alla fall. Hade det varit någon annan häst än min egen hade det känts mera nervöst. Jag är så nöjd med vad han har gjort hittills och tycker bara att det är kul att han kan gå ut i ett lopp och vara favorit.
Du har vunnit några halvstora lopp med segern i ett 60 000-kronorslopp som det största. Så i sammanhanget är du en rutinerad driver i V75-4 på lördag, ett lärlingslopp.
– Det var också stort att vinna på Solvalla då jag blev första tjej att vinna ett V86-lopp (december 2011). Men det är en helt annan grej med V75, det står i en klass för sig. Jag har inte kört så mycket på V75 och då framför allt inte haft hästar med så här bra chans. Tippar att jag kört runt 150 lopp i karriären och kommit upp i kanske tolv segrar.
Taktiken borde vara given från innerspåret bakom bilen med startsnabbe Fred Cobra?
– Vi kör så fort vi kan och hoppas att vi håller ut de andra. Kommer vi till ledningen lovar jag att inte släppa ifrån mig den frivilligt i alla fall. Han är väldigt startsnabb. Sedan om det räcker för spets får vi se, men jag tror att det räcker. Han vann från dödens senast och möter hästar av ungefär samma klass den här gången.
Fred Cobra höjer sig hela tiden nu. Vad är receptet?
– Jag har alltid tyckt att hästen varit bra men inte kunnat leva upp till det riktigt. Nu står han i ett litet stall där han får vara kung i hagen och slipper stressa upp sig för att han inte har koll på sin flock. Han har ett stort kontrollbehov och kanske är det det som gör att han trivs.
Din pojkvän Patrik Fernlund körde Fred Cobra till seger i den senaste starten och nu är det din tur. Är det familjegnabb hemma om vem som är bästa kusken?
– Nej, vi har sagt att vi ska köra varannan gång om det passar. Vi har ju hästen för att ha kul ihop och för att kunna köra lite mer lopp.
Du jobbar som hästskötare hos Jörgen Westholm på Rommetravet och har hästen lite vid sidan av på fritiden. Stallet har tre hästar till start på lördag, samtliga i V75-6. Är Fred Cobra en bättre chans än de övriga tycker du?
– Ja, det tycker jag. 4 Navigator Sib, 10 Aaron Boko och 12 Such A Feeling har annars fin form alla tre och är bra hästar. Navigtor Sib känns som bästa chansen i den trion med tanke på spåret. Aaron Boko kan bli lite farlig också. Such A Feeling får nog lite svårt att komma till från spår tolv då han inte är så startsnabb och distansen kanske lite för kort för honom.

Mikael Wikner

 

Föregående artikelInför PdA: Startlistan!
Nästa artikelInför V75-helgen: Reijo har laddat