Inför V75: Hallsta Lotus dansar barfota igen

204

barfota

När kallblods-stjärnan Hallsta Lotus förlorade på Solänget den 18 juli, var det en V86-skräll som gick till historien. Men räkna inte med någon repris på lördag. – Nu blir ordningen återställd, säger Hallsta Lotus tränare Jan-Olov Persson.

Med en virvlande spurt de sista 100 meterna på Solänget, tog sig Lomar förbi Hallsta Lotus och makulerade mer än 99 procent av V86-bongarna i den inledande avdelningen. – Hallsta Lotus var trött, säger tränaren Jan-Olov Persson. Något som en del spelare inte noterade, är att Hallsta Lotus då inte tävlade med sin favoritbalans, barfota runt om. Detta kom inte fram via de officiella kanalerna. Men Jan-Olov Persson säger att felet inte är hans: – Jag änmälde honom barfota runt om, eftersom man då får ändra sig, tvärtom går ju inte. Men tanken var hela tiden att tävla med skor på Solänget. Efter värmningen så gick jag till sekretariatet och anmälde att Hallsta Lotus skulle tävla med skor i loppet, jag vet inte varför det aldrig kom fram, säger Persson.

Kort distans en fördel

Men Jan-Olov Persson tror inte att Hallsta Lotus hade kunnat svara Lomars ruggiga spurt, även om han hade tävlat barfota senast. – Men visst är barfota runt om hans bästa balans, medger Persson.    Kan Hallsta Lotus förlora igen på lördag (V75-4)? – Det tror jag inte! I Bollnäs kommer han att tävla barfota. Dessutom är det kort distans nu, vilket är en fördel. Nu blir ordningen återställd.   Hallsta Lotus har spår 7 bakom bilen och körs, som vanligt, av Ulf Ohlsson.      Du har med 9 Vingbo Stjärn i samma lopp? – – Han möter för tufft motstånd. Men det finns inte många andra lopp för ett kallblod som har tjänat en och en halv miljon kronor, så han får vara med och slåss om en slant.

Robert Okpu

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare 27-29 juli
Nästa artikelInför V75: Henrik kan förlora sin stjärnhäst