Inför V75: Har gått från klarhet till klarhet

115

Inför V75: Har gått från klarhet till klarhet

Efter att veterinären åtgärdade ett fel i ryggen har han gått från klarhet till klarhet.
På lördag kan Glimma Blixten ta hem en STL-final på Solvalla.
– Det skulle vara det största jag har varit med om, säger hästens tränare Sven-Erik Andersson.

För ett år sedan hade Glimma Blixten (V75-2) en bedrövlig resultatrad. Hästen galopperade i parti och minut och fungerade inte alls. Men så hände något och nu är sexåringen i sitt livs form.
– I somras kollade veterinären upp honom ordentligt och hittade ett fel i ryggen på honom. Exakt vad det var vet jag inte men hästen fick en injektion och fick sedan vila i två månader. Efter det har han inte haft några problem, berättar Sven-Erik Andersson.
Den 76-årige B-tränaren är bosatt i skånska Sibbhult och har hållit på med travhästar i många år. Men någon som Glimma Blixten har han aldrig tidigare haft. De sju senaste starterna har renderat tre segrar, den senaste i V75® och Svenska Travligan, STL, på Jägersro.
– Han har gått jättebra. Det är ofattbart, säger Andersson.

Brodd och lång resa inget som oroar
Glimma Blixten startade i V75 även näst senast. Då satt han fast med sparade krafter som fyra. Senast fick han fritt spurtutrymme från andra par utvändigt och avgjorde enkelt över upploppet.
– I träningen känns han precis som innan och han ska gå utrustad precis som tidigare. Bortsett från att det kanske blir brodd i skorna för första gången i lopp. Men vi har blankis på vägarna här hemma och han tränar med brodd så det ska inte vara något problem.
Att hästen ska ut på en lång resa och övernatta för första gången är inte heller något som oroar Sven-Erik Andersson.
– Han är lugn och fin och står alltid still på transporten. Visst är det långt och han får stå många timmar men han åker till Södertälje i morgon (fredag) och övernattar där.

”Tror på min häst”
Oscar Ginman har kört Glimma Blixten många gånger och känner hästen väl. Nu ska han lotsa honom från spår sex bakom startbilens vingar.
– Mika Forss kör ofta offensivt och jag tror att han tar ledningen med Power Blaster från spår fem. Då kanske vi kan komma ner i andra-tredje par utvändigt med lite tur, funderar Andersson.
Trots alla starka prestationer har inte spelarkollektivet riktigt tagit till sig Glimma Blixten. Vid segern senast gav han 28 gånger insatsen som vinnare och slår han till igen kommer V75-utdelningen skjuta i höjden.
– Det kanske är för vågat att säga att han ska slåss om segern, det riskerar man bara att få äta upp, men jag är nöjd med honom och tror på min häst. Är han med på upploppet vet jag inte om någon slår av honom.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Formstallet har två chanser
Nästa artikelInför V75: Nu hänger det bara på vädret

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.