Inför V75: ”Inget snack om att han kan vinna igen”

95

 Inför V75: ”Inget snack om att han kan vinna igen”

Han imponerade stort vid segern i V75® senast.
Duktiga tränaren David Persson har plockat fram en ny vinnarhäst i Oxidizer.
Trots att hästen har gått upp en klass och är ny i Bronsdivisionen – så tror David mycket på honom igen.
– Får hästen ett bra lopp är det inget snack om att han kan vinna igen. Jag åker inte så långt om vi inte tror på honom, säger David Persson.

Axevalla-tränaren är en hårdsatsande och framgångsrik amatör med 14 hästar i träning. Han har hög segerprocent för sitt stall och håller till på Bjertorp träningsanläggning i Kvänum. David jobbar heltid med hästarna men har även kvar sitt gamla jobb på en mekanisk verkstad till 30 procent. I fjol gjorde Vagabond Bi stor succé i David Perssons regi. Hästen sprang in 1,3 miljoner kronor och vann tre lopp i V75 och segrade även i Walter Lundbergs Memorial på Solvalla. David köpte hästen från Italien tillsammans med handbollsprofilerna Johan Sjöstrand och bröderna Jernemyr. Efter en strulig inledning ramlade poletten ner hos Vagabond Bi som började rada upp framgångarna.

”Otroligt bra senast – bästa loppet han gjort”
Men David Persson har inte bara Vagabond Bi i stallet. I fjol somras anlände Oxidizer från Tyskland. Hästen hade vunnit en hel del lopp i sitt hemland och tränare Persson har förädlat hästen ytterligare. Oxidizer har utvecklats markant och vunnit i hälften av sina starter på svensk mark och senast kom en imponerade seger i V75 med Carl Johan Jepson.
– 5 Oxidizer (V75-7) var otroligt bra senast och det är nog det bästa loppet han har gjort. Visserligen sparade kusken några meter där mitt i loppet när han körde invändigt, men sedan fick hästen gå den tunga vägen utvändigt om ledaren sista varvet. Han krigade hela vägen in i mål på ett härligt sätt och det var ett jäkla fint intryck, säger David Persson.
– Han har kommit in i en riktig toppform nu och bara fortsätter att utvecklas. Näst senast vann han enkelt och gången innan dess i V75 blev det lite för tufft. Kusken sa efteråt att hade han suttit kvar i rygg på ledaren hade han kanske varit med och huggit där framme.

Hur skulle du beskriva Oxidizer som häst?
– Det är ju en vinnarhäst. Det måste man kunna säga eftersom han vinner oftare än vad han är tvåa. En väldigt trevlig travare som har lätt för sig. Det går fort när han springer och han lägger mycket mark under sig. Sedan har han en bra inställning och är travsäker. Peppar, peppar så har han inte galopperat en enda gång i lopp för mig, säger David.

”Kändes att det var lite extra till häst”

Hur lyckades du hitta hästen och köpa honom till ditt stall?
– Han kom till Bjertorp i fjol och var till salu. Jag provkörde honom och rekade lite grann och kollade på hästens lopp som den hade gjort. Det kändes att det var lite extra till häst och det är nya hästägare hos mig som köpte honom.
– Han var ganska oansenlig när han kom och inte så stark men har tagit åt sig träningen jättebra. När han sedan började starta så släppte det i kroppen på honom och nu orkar han väldigt bra.
Hur känns Oxidizer efter senaste starten?
– Han känns kanonbra. Det är mestadels skötaren Frida som kör honom och hon är mycket nöjd.

”Kliver upp rejält i klass”
På lördag väntar en ny start i V75 för den sexårige valacken och det är på Romme det gäller. Oxidizer gör debut i Bronsdivisionen och har spår fem bakom bilen tillsammans med Ulf Ohlsson. Men trots tuffare motstånd är tränare Persson optimist och tror på segerchans.
– Man ska ha med sig att han kliver upp rejält i klass. Senast mötte han hästar som hade tjänat 300-400 000 kronor. Nu möter han hästar som har tjänat 800-900 000 kronor. Jag har stor respekt för motståndet men samtidigt var intrycket så pass bra senast och det var därför jag anmälde. Jag tror mycket på honom annars hade jag inte åkt så långt, säger David Persson.
– Får hästen ett bra lopp är det inget snack om att han kan vinna igen. Han är bara medelsnabb från början och det har inte räckt för att komma till ledningen i min regi ännu. Så han kommer nog inte till täten av egen kraft och jag hoppas att han får ett bra lopp i draget. Vi gör inga ändringar utan kör som vi har gjort på slutet.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Imponerade med vinst i comebacken
Nästa artikel”Klart att vi sneglar mot Elitloppet”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.