Inför V75: Imponerade med vinst i comebacken

78

Inför V75®: Imponerade med vinst i comebacken

Härdad på V75®.
Vann direkt i comebacken.
Tränaren och kusken Anders Eriksson räknar med att Global Above All ska vara ännu bättre med lopp i kroppen.

Global Above All avslutade fjolåret med tre raka starter på V75® och efter klass II-finalen 28 november, där han blev oplacerad som andrahandsfavorit efter galopp, fick han gå till vintervila.
I comebacken senast imponerade femåringen med vinst direkt hemma på Solvalla.
– Han gjorde att bra lopp redan i årsdebuten tycker jag och han bör ha gått framåt för han var rätt tungt jobbat inför det och hade inte gått några nämnvärda farter riktigt. Tanken var att han skulle få det loppet i kroppen och gå framåt med loppet så det var kul att han vann, säger Anders Eriksson i fredagens V65 Direkt i TV12.
Global Above All står kvar i klass II och har lottats till spår 12 i V75-4 på lördag då V75 avgörs på Rommetravet i Dalarna.
– Man fick leta länge i startlistan innan man hittade honom och det är lite tråkigt såklart. Men han är ingen startsnabb häst ändå så det är inte hela världen just för hans del.
Taktiska funderingar?
– Vi är utlämnade från start såklart, det är bara att hoppas att de andra gör lite jobb åt oss inledningsvis så får vi försöka ta dem till slut istället. Han är rejäl och tål att göra jobb själv.
Gör du några utrustningsändringar?
– Eventuellt blir det ett helstängt huvudlag, det har han haft några gånger och han blir lite mer framåt av det. Senast hade han öppet huvudlag.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.