Inför V75® (jackpot): Bergh jagar femte segern i Silverörnen

73

Inför V75® (jackpot): Bergh jagar femte segern i Silverörnen

Rambrico, Hilda Zonett, Real du Rabut och Nahar.
Robert Bergh har vunnit Silverörnen fyra gånger – nu hoppas han på en femte triumf i Solängets största lopp med Mindyourvalue W.F. som är stallets bästa chans på V75®.

Robert Bergh gästar Solänget med en kvartett och vi saxar följande från fredags V65 Direkt i TV12. Bästa chansen tycker Åbytränaren kommer i lördagens huvudlopp Silverörnen (gulddivisionen). Ett lopp han vunnit fyra gånger tidigare: Rambrico (1993), Hilda Zonett (2003), Real du Rabut (2011)och Nahar (2014).
– Mindyourvalue W.F. (V75-7) har ju fått läget nu så det vart perfekt, det var han värd. Han lär väl öppna rätt så bra, han lär väl vara med och göra upp om det som jag tycker det.
Mellby Granat (V75-3) testar kort distans för första gången.
– Det är säkert en bra kick, han är framför allt stark men snabb också, så det brukar passa bra. Han har gjort bra lopp, kanske inte lika vass sist, hade tänkt att han skulle vara ännu bättre då. Men jag tycker ändå att han höll bra klass och man får aldrig räkna bort han.
Spickleback Face (V75-5) blev två senast efter nästan tre månaders frånvaro.
– Han gjorde en bra comeback, jag var väl inte helt nöjd men stora steg framåt och har tagit loppet bra. Han duger i silver och man kan väl tänka på han som ett garderingsstreck.
Indra’s Secret (V75-6) har vunnit tre av åtta lopp i år men saknar en fullträff sedan slutet av april. Senast kom hon inte alls in i matchen från tillägg och galopperade på väg framåt i spåren 800 kvar.
– Hon svek ju nu igen, tycker hon är bättre när man får anfalla och vara med där framme. Jag får inte riktigt snurr på henne. Nu provar jag en gång till så här, skulle vara gynnsamt om hon på nått sätt kom fram och fick vara med i matchen själv.
Bästa chansen?
– Det är väl ingen riktigt het, det är väl Mindyourvalue W.F. på läget då tycker jag.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.