Inför V75 (Jackpot): Emma-Sara återvänder till ”brottsplatsen”

63

inför v75® emma sara återvänder till brottsplatsen

I vintras vann hästen V75® i Bollnäs.
När Dark Roadster återvänder till banan på lördag för en ny start i silverdivisionen gör den sexårige valacken det med en färsk barfotaseger på Solvalla i bagaget.
– Han trivs när det är 1640 meter och att springa i ledningen och hålla sitt 10-tempo – och det kan det bli nu också, säger sommarlovslediga läraren Emma-Sara Sjöberg från Sala.

Emma-Sara Sjöberg är lågstadieläraren i Sala kommun som blivit känd för en tjusig segerprocent och flera segrar i travets elitserie.
Fritiden stavas hästar.
I stallet på föräldragården en mil från hemmet står Dark Roadster och Red Hot Roadster – ett brödrapar som hon lyckats fantastiskt bra med.
På senare år har hon som liten amatör hållit sig framme i hetluften med bröderna i rikstoton.
Förr förra året (2020) blev det 12 segrar på 35 starter och 800 000 kronor inkört. Under fjolåret blev det ett liknade resultat med tvåhästarsstallet.
Dark Roadster debuterade i silverdivisionen i december med en andraplats från positionen utvändigt ledaren. På nyårsdagen i år slog den sjuårige valacken till med en spurtseger i silver på Bollnästravet från ett bakspår.
– Han skulle bara få vara med och känna sig för och resultatet blev ju över förväntan, säger Emma-Sara Sjöberg.
På lördag åker hon de 20 milen till Bollnäs igen med Dark Roadster. Ida Riesterer som kört hästen på slutet lär ha taktiken klar för sig.
Hästen blir mycket betrodd från ett tredjespår i V75-4.
– Över 1640 meter är det mycket värt att ha ledningen och han trivs ju där också. Så självklart kommer hon att försöka lite på ledningen. Sedan behöver det ju inte kosta allt. Dark Roadster går även från andra positioner, säger amatören med licens på Rommetravet.

Spårade runt om på Solvalla
För tre veckor sedan vann Ida Riesterer ”Hästägarnas Sommarpris” på Solvalla enkelt efter att ha snott åt sig ledningen tidigt i loppet.
Första 500 klockades till 1.09.6 och varvet på 1.10.9 och en frisk Dark Roadster höll alla bakom sig.
– Jag trodde nog att han skulle behöva ett lopp till eftersom han har varit ifrån lite. Men han var bra på en gång. Han var mycket snabb men jag tror inte att hon körde max på honom från start, säger Emma-Sara Sjöberg.
Dark Roadster är mycket jämn som tävlingshäst. I april och maj hade var han lite down i några starter och behandlades i sina framknän och kommer nu till Bollnäs i fin författning.
– Jag är jättenöjd med honom för dagen. Ida kör honom bra. Skulle han ha en dålig dag känner hon det och behöver inte sitta och köra på honom. Så det är tryggt. Han har inte gått något hårdare efter segern men jag skulle tro att formen i alla fall ska vara lika fin som på Solvalla. Inga ändringar i utrustningen.
Oskar J Andersson brukar hoppa upp som kusk när han har tid och kan faktiskt ställa till det för dig på lördag. Andersson har innerspåret med startsnabbe Readly Lavec och kan vara den som snuvar Dark Roadster på den åtråvärda ledningen. Vad tror du?
– Ja, ni borde ju fråga Oskar vem han tror är den snabbare av de två! Jag vet inte hur snabba de är invändigt. Däremot tror jag inte att så många tar en längd på honom utifrån i hans klass.
Stallets andra häst Red Hot Roadster är inte med på lördag. Hur mår han?
– Han är behandlad och vilar över sommaren. Förhoppningsvis ska han vara bra till hösten igen.
Du som lärare måste ha extra mycket tid till hästarna under sommaren?
– Ja, det är skönt. Det blir en del i stallet. Med två starthästar, ett fölsto och en ettåring i stallet tar allt sin lilla tid och då har jag min pappa som hjälper mig. Ettåringen är en lillasyster till bröderna efter Nuncio, mamman är Riccione, samma mamma som till både Red Hot och Dark, säger Emma-Sara Sjöberg som nu även har Rimini Roadster (född 2021) att hoppas på.

Föregående artikelInför V75 (jackpot): ”Känns väldigt, väldigt bra för att vara henne”
Nästa artikelV75 avd 1-3 från TIPSAREN/SPELGUIDEN AB

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.