Inför V75/jackpot: ”Han vinner lopp när som helst”

127

Inför V75/jackpot: "Han vinner lopp när som helst"

Ett flygande upplopp senast och formen i zenit.
Jim Oscarssons Mr Perfection kan överraska på V75® på lördag.
– Han vinner lopp när som helst och jag blir inte förvånade om vi skräller, säger Kalmartränaren.

Mr Perfection (V75-5) har tävlat flitigt på V75 de senaste månaderna och svarat för flera starka lopp i skymundan. Senast så hamnade han illa till och ett upplopp i 1.07-tempo räckte inte till pengar, men intrycket var starkt och det var säkert många som satte ”nästa gång” i sin kalender. Gången innan spurtade han starkt i en tuff final på V75.
– Mr Perfection är bättre än någonsin. Senast travade Morotai Degato 1.11 sista varvet och Mr Perfection måste ha sprungit runt 1.10 och han var inte det minsta trött i mål och hade full fart över mål. Han har svarat för flera bra lopp i rad och känns bara bättre och bättre. Så fort det klaffar i ett lopp kommer han att vinna, säger Oscarsson.

Bättre självförtroende
Mr Perfection har tänt till igen efter ett par säsonger då han bara var en medhängare.
– Han tjänade en del pengar som unghäst och mötte ofta tufft motstånd och tappade lite av motivationen. Vi har kört lite på chans med honom och han har suttit fast i en del lopp och han har fått ett klart bättre självförtroende.
På lördag är det minst 50 miljoner i potten på sju rätt och ett streck på Mr Perfection behöver inte vara bortkastat.
– Nu har vi fått ett dåligt spår och visst slår vi ur underläge. Jag känner mig ändå inte slagen på förhand då hästen känns så pass fin. Med rätt ryggar så kommer han att plocka många till slut och Mr Perfection är en outsider.
Du har även 4 Anice Cake (V75-6) med dig, kan hon överraska?
– Hon har aldrig vunnit lopp och det är väl svårt att tro att hon ska göra det här. Hon var bra senast på Åby och formen är på topp. Det är en mycket snabb häst, men hon springer lite på halvfart och tar inte ut sig som jag önskar. Jag får smyga med här och sedan får vi se hur långt det räcker.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.