Inför V75/jackpot: Utgångsläget kan ställa till det för segerstaplaren

69

Inför V75/jackpot: Utgångsläget kan ställa till det för segerstaplaren

Fyra av fyra över distansen.
Två av två för Johan Untersteiner.
Mycket talar för Maestro Crowe i lördagens V75® på Mantorp.
Men ett orosmoln tornar upp sig.
– Innerspår är sämsta tänkbara och vi får räkna med att hamna sist från start, säger Johan Untersteiner.

Forne världstravaren Commander Crowe inledde tävlingskarriären med 23 raka segrar. För hans systerson Maestro Crowe (V75-7) satte en galopp stopp efter fem raka fullträffar. Men att även han har något extra står helt klart. Efter 14 starter har han endast förlorat felfri en gång och tagit nio segrar. De två senaste efter flytt från Petri Puro till Halmstadkollegan Johan Untersteiner.
– Petri har opererat sig i en höft och kan inte träna på samma sätt som innan på ett tag, och så ville han att hästen skulle komma till ett större stall och träna i större grupper för att vänja sig, eftersom han har varit lite hästrädd i loppen, berättar Johan Untersteiner.
I hans händer har Maestro Crowe tagit två övertygande segrar efter tidiga avancemang från kön.
– Han är en häst med kapacitet och potential som trivs över längre distanser. För honom gäller det att vara skärpt och hålla sig på benen. Det har varit lite si och så med det tidigare men jag tycker att det har flutit på bra för vår del och jag är nöjd med loppen han har gjort.

Rätt distans men fel startspår
På lördag är det precis som i Maestro Crowes två senaste lopp 2 640 meter som gäller. En distans som sexåringen är obesegrad över efter fyra försök. Innerspår bakom startbilen är emellertid ett stort minus.
– För honom blir det nästan som att stå med 20 meters tillägg och det gör det lite svårare. Men jag har inte gett upp. På förhand skulle jag inte vilja byta häst med någon och jag är förhoppningsfull. Men det klart att det inte krävs mycket för att det ska krångla.

Het duo i V75-1
Det är jackpot på V75® och sjurättspotten beräknas uppgå till 50 miljoner kronor. Johan Untersteiner har ytterligare tre formstarka hästar till start som kan spela huvudroller när miljonerna ska fördelas.
– Exclusive Matter (V75-1) hängde på bra som tvåa i lördags bakom en överlägsen häst. Täta starter tror jag att han ska klara bra och jag hoppas på en bra start för han är fin i volten och kvick ur startgroparna.
I samma lopp startar Quick Lane (V75-1) från springspår.
– Han har haft lite otur med löpningsförloppen och hamnat som första häst i andraspår tre gånger i rad. Men han har gjort det bra och det är inget fel på formen. Nu har vi fått det läge vi hoppades på och jag hoppas att han kan komma iväg bra.
Är det fördel Quick Lane sett till dina två i loppet?
– Njae. För mig är de jämgoda hästar och det är fördel den som får bäst lopp.

Vunnit med sparade krafter
Bravo Tessla 
(V75-2) ståtar med två raka segrar från ledningen men med spår åtta bakom bilen blir det inte helt lätt att förlänga segersviten.
– Jag tycker att hon har gjort fina lopp. Hon har stabiliserat sig och blir bara bättre och bättre. Det har inte varit så tufft motstånd vid de här två segrarna men samtidigt har hon gjort det väldigt enkelt. Hon har gått med norskt huvudlag men det har jag aldrig ryckt för hon har vunnit så lätt. Senast var första gången med jänkarvagn och den ska hon gå i igen. Men startspåret gör att det känns iskallt.
Hon har tagit sina tre segrar från ledningen. Är hon kaxigast där eller är det tillfälligheter?
– Det beror på att hon är jäkligt startsnabb och därför kommer till ledningen ofta.
Blir det laddning från åttonde eller vad gör du?
– Jag vet faktiskt inte vad jag gör därifrån. Det får gå på känsla när bilen släpper.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSolvalla höjer förstapriset i Harper Hanovers lopp
Nästa artikelInför V75/jackpot: ”Han vinner lopp när som helst”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.