Inför V75/jackpot: ”Jag har bästa hästen i loppet”

210

Inför V75/jackpot: ”Jag har bästa hästen i loppet

Trots en stenhård inledning senast höll han undan till en imponerande seger.
Nu kan det bli tredje raka segern för King of Everything som är favorit i V75.
– Jag tycker absolut att jag har bästa hästen i loppet, säger tränaren Claes Svensson.

Det är jackpot i lördagens V75-omgång och enligt ATG kan en ensam spelare ta hem 46 miljoner kronor – enbart på sju rätt. En av omgångens favoriter heter King of Everything. En fyraårig hingst som har tagit fyra segrar, ett andra- och ett tredjepris på sju starter. Han har fina syskon att brås på i mångmiljonärerna Moving On och King Sir Kir. Om man ser till inledningen av King of Everythings tävlingskarriär verkar han inte vansläktas. Efter en andraplats i comebacken i årsdebuten har det blivit två raka segrar. Framförallt senast imponerade han stort i ett V86-lopp. Trots en stentuff inledning i tredjespår och 1.08,9 första 500 metrarna, försvarade sig King of Everything strålande över upploppet. I sista kurvan satt Claes Svensson och åkte och hästen gjorde en kanonprestation som kunde hålla undan till seger.
– King of Everything (V75-5) höll oerhört starkt och det var en fantastiskt bra insats. Han har inte gjort så många starter men det är var helt klart det bästa lopp han har gjort. Jag är jättenöjda med hästen, säger Claes Svensson.
– Det brukar sitta i benen när mindre rutinerade hästar öppnar så fort som 1.08,9. När hästarna kommer upp i klasserna brukar de klara de öppningarna. Men han kändes stark och fin hela vägen in i mål. Han har joggats två gånger efter det och känts jättefin. Så hästen verkar ha tagit loppet på rätt sätt.

”Tror jag har en riktig kanonhäst”
I den femte V75-avdelningen är King of Everything favorit. Han har spår fyra bakom bilen och körs av Claes Svensson.
– Det är såklart tacksamt att ha ett fint läge, men sedan har jag väl värsta konkurrenten invändigt om mig. Mycket avgörs väl hur Rikard lägger upp taktiken med sin häst (L.L.Royal). Jag mötte L.L.Royal med King of Everything i årsdebuten men min häst var lite ringrostig då och behövde loppet. Han har gått framåt mycket efteråt vilket han har visat i de två senaste starterna.
– Han behöver inte vara bättre än senast men jag hoppas att han är lika bra. Jag tycker absolut att jag har bästa hästen men sedan är det inte säkert att bästa hästen vinner. Sedan hoppas jag att jag sköter mina kort också.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Nej, vi ändrar ingenting. Jag tycker inte att jag behöver ändra något trots att vi får köra barfota nu och att vi kan mixtra med vagn och huvudlag.
– Jag hoppas att det här bara är ett steg på vägen mot en starkare utvecklingskurva och det finns större lopp framöver i år som vi siktar på. Jag siktar högt och sedan får vi se hur långt vi når. Senast så visade hästen potential att han kan vara med och slåss mot bättre hästar. Jag tror att jag har en riktig kanonhäst, säger Claes Svensson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare till V86 onsdag 4 mars
Nästa artikelRekord för Goop under vintermeetinget

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.