Rekord för Goop under vintermeetinget

68

Rekord för Goop under vintermeetinget

Björn Goop gjorde sitt bästa vintermeeting i Paris någonsin.
Han slog nytt rekord med nästan 21 miljoner kronor inkört på Vincennes.
– Jag är supernöjd. Det har varit ett fantastiskt vintermeeting, säger stjärnkusken.

Säsongens vintermeeing avslutades i och med storloppet Prix de Sélection i lördags. Björn Goop styrde in Face Time Bourbon som vinnare och satte därmed punkt för några fantastiska månader i Frankrike. Totalt har Björn Goop tagit 27 segrar på Vincennes varav fyra Grupp 1-lopp. Det har blivit 21 miljoner kronor (1981215 euro) inkört och kronan på verket är givetvis segern i Prix d’Amerique med Face Time Bourbon.
– Jag är supernöjd, men det finns alltid små saker som man vill förbättra och kanske göra annorlunda till nästa vintermeeting. I den här sporten får man lära sig nya saker varje dag, oavsett om man är i stallet eller på tävlingsbanan, säger Björn Goop till Sulkysport.
– Jag var bland de tre i nästan var tredje start och en platsprocent på 31 är oerhört högt med tanke på det genomsnittliga oddset de hästarna jag körde stod i.

Bazire i en klass för sig som tränare
Segerrikaste kusken under vintermeetinget blev Eric Raffin som därmed bröt Jean-Michel Bazires långa svit. Han vann flest lopp både vad det gäller sulky och sadel. Totalt vann Raffin 69 lopp med sulky och ytterligare 24 segrar under sadel.
Däremot när det gäller titeln om den mest framgångsrika tränaren så står Jean-Michel Bazire i en klass för sig. Han slog sitt rekord i fjol på 71 segrar och putsade det med bred marginal. Bazire tog hela 83 tränarsegrar under det här vintermeetinget och körde in 3 731 180 euro.
– Vi hade många fler starthästar i år och vi missade inte mycket. Några större besvikelser finns inte att rapportera om. Vårt team har haft väldigt roligt tillsammans och sådant smittar av sig på hästarna också, säger Jean-Michel Bazire på letrot.com
Face Time Bourbon, tränad av Sébastian Guarato, blev vintermeetingets mest framgångsrika häst med 717 500 euro intravat.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75/jackpot: ”Jag har bästa hästen i loppet”
Nästa artikelInför V75/Jackpot: ”Finns växlar kvar i barfota och jänkarvagn”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.