Inför V75 (jackpot): Malmqvists Dragster vässad för ny knall

56

inför v75® (jackpot) malmqvists dragster vässad för ny knall

Förra året skrällvann han kval till Paralympiatravet efter tre månaders vila.
På lördag dyker Dragster (V75-3) upp i startlistan med liknande förutsättningar.
– Hästen känns väldigt mycket bättre inför comebacken i år. Han har nog aldrig känts så här fin, säger tränaren Roger Malmqvist.

Det var i uttagningsloppet på Örebrotravet i fjol som Dragster och Roger Malmqvist via en våldsam slutspeed slog av ledande Sorbet och Örjan Kihlström.
Den senare var kanske mest snopen av alla och gav den här kommentaren efter loppet:
”Jag uppfattar fortfarande inte hur det gick till att jag förlorade. Det är surt efteråt att jag inte drog huvan. Jag tycker att Sorbet höll farten bra, det var Dragster som kom som en katapult.”
Nu är katapulten tillbaka.
Precis som vid knallen till 30 gånger pengarna så återkommer han efter flera månaders vila.
Och enligt tränaren är han bättre förberedd i år.
– När han kom ut förra våren så tyckte jag inte att det var något drag i honom hemma i träningen. Det är det nu. Han har nog aldrig känts så här fin. Inte på väldigt länge i alla fall, berättar Roger Malmqvist som vässade formen i ett banjobb förra veckan.
– Då körde jag 1.13,5/1 600 meter. Det är ingen märkvärdig tid för en sådan häst, men han gick med tunga järnskor och öppet huvudlag och kändes så jäkla laddad och fin. Han krängde ingenting i svängarna vilket han ofta kan göra. Jag kunde inte vara mer nöjd.

”Bättre nu än för ett år sedan”
Lägg därtill att förutsättningarna på Halmstad inte är helt olika de som bjöds på Örebro. Då handlade det visserligen om kort distans, nu är det 2 140 meter, men innerspår bakom startbilen innebär att man kan hitta samma position – ledarryggen.
– Det är vad jag hoppas på. Om jag släpper till Night Brodde så kanske den släpper till Extreme och då får vi tredje inner istället. Jag måste läsa på loppet lite grann, men min målsättning är att hamna i rygg på ledaren.
Kan ni skrälla i år igen?
– Det är en lättränad häst som alltid brukar tävla bra efter uppehåll. Men man ska tänka på att han är tio år nu, och det går inte att begära att han ska gå ut och slå en elitloppshäst som Extreme. Men prestationsmässigt tror jag att han är bättre nu än för ett år sedan, det måste jag tro med tanke på hur hästen känns. Så spelarna kanske inte ska glömma bort oss lika mycket den här gången.

Ändrar i utrustning och balans
Samma utgångsläge blev det i silverdivisionen (V75-1) där Malmqvist sätter upp Peter Ingves på All Star – positiv tvåa i V75 på Kalmar för tre starter sedan, men som inte fått till det efteråt.
– Senast provade jag att ta av framskorna och det blev helt fel på det stumma underlaget den dagen. Hästen var bara rullig och stampig hela vägen, så det kan vi glömma. Jag är säker på att formen är precis lika bra som på Kalmar, det känns i jobben hemma.
Även här hoppas man utnyttja läget till att få ledarryggen.
– Hästen öppnade snabbt från innerspår på Jägersro för fyra starter sedan och jag tror att han är snabb nog att hålla rygg på Sweetman, som jag tror leder det här loppet runt om. Det kan bli helt perfekt att lifta med där bakom, då har han stor platschans och skulle kanske kunna utmana om luckan kommer.
Till skillnad från Dragster som kommer att tävla med ordinarie utrustning så väntar här några förändringar.
– Vi sätter på skorna igen. Jag har anmält med jänkarvagn som förra gången, men mer troligt är att vi kör med vanlig sulky. Det är den han har gjort sina bästa lopp med. Sedan kanske jag öppnar upp huvudlaget till ett norskt eftersom han varit lite väl het från början. Jag tror att han kan öppna snabbt även med det, säger Malmqvist som rankar sina hästar högt i ”5 Tippar V75” till lördagens jackpotförstärkta omgång med uppskattningsvis 50 miljoner kronor i sjurättspotten.
– Det är klart att ingen av dem har någon stor vinstchans och att båda behöver tur på vägen. Men formen sitter där och startspåren kunde inte ha blivit bättre så jag tycker att det är två roliga skrällbud i alla fall.

Föregående artikelSolvalla storsatsar på ny toppdag för fyraåringar
Nästa artikelInför V75 (jackpot): Knutsson stor optimist med sin nya stjärna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.