Inför V75 (jackpot): Knutsson stor optimist med sin nya stjärna

94

inför v75® (jackpot) knutsson stor optimist med sin nya stjärna

Kent Knutsson har tränat fram flera vinnarhästar.
På lördagen startar han segervane O.M.Gogentle som jagar sin första seger på V75®.
– Detta är en riktigt bra häst och jag tycker att han ska ha en bra chans, säger Vaggerydtränaren.

Kent Knutsson har varit travet trogen i många år. Han började som amatör och skaffade sig tidigt ett namn då han gång efter annan plockade fram hästar som bara vann och vann. Hästar som Västerbo Paradise, Bat Boy, Zippe Chip och den störste stjärnan av dem alla, Max Flukt. Max Flukt blev folkkär och vann bland annat Harper Hanovers lopp på Solvalla två gånger.
Max Flukt fick somna in 23 år gammal för några veckor sedan.
– Det var en fantastisk häst på alla sätt. Jag har aldrig haft något liknande och kommer förmodligen aldrig att få det heller, berättar Knutsson.

Blir inte att leka med på lördag
Sedan flera år tillbaka är Kent Knutsson proffs och har alltid satsat på kvalité i stället för kvantitet. För dagen tränar han 13 hästar och bäst för dagen är O.M.Gogentle som vunnit fem lopp på 14 starter. På lördag gör talangen entré på V75® när Halmstad lockar med en stor jackpot.
– Han hade haft betydligt mer pengar på sig om han inte haft problem med sin fräschör. Det är en riktigt bra häst och han blir inte att leka med på lördag, hälsar Vaggerydtränaren.
O.M.Gogentle imponerade vid segern senast och efter det har siktet varit loppet på lördag.
– Han känns jättefin och jag har inget att klaga på. Nu har han två lopp i kroppen och en stigande formkurva. O.M.Gogentle är väldigt speedig och det är hans främsta vapen. Även om det går i högt tempo så har han alltid en stark avslutning och det är inte så många hästar som har det. Han har faktiskt lekt med en del namnkunniga hästar vid segrarna och senast var han mer eller mindre okörd.
Spår två är de flestas drömspår och taktiken är väl given, ledningen?
– Det är jag inte så säker på. O.M.Gogentle kan vara lite svår från start och jag kan inte ladda vad som går direkt när bilen släpper för då kan han galoppera. Han är inte helt enkel den här herren och det är inte i starten loppet avgörs. Jag vill inte lägga upp någon taktik, det brukar inte bli som man tror ändå. Jag får väl se vem som sitter i ledningen, ett tänkbart scenario är att jag testar framåt och får överta. Jag förlitar mig mycket på hans speed och han har styrkan att gå ett par speeder i loppet.
Om vi summerar det här, hur bedömer du segerchansen?
– Jag tycker att jag har en mycket bra häst som är i mycket bra form för dagen och har ett bra läge. Jag vet vad som krävs för att vinna på V75 och den här hästen har definitivt alla kvalitéer att göra det så jag är optimist och jag kommer inte att göra några ändringar.

Föregående artikelInför V75 (jackpot): Malmqvists Dragster vässad för ny knall
Nästa artikelV75 HALMSTAD 23 april 2022

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.