Inför V75/jackpot: Nu tar ingen miste på Ulvsåsen

75

Inför V75®/jackpot: Nu tar ingen miste på Ulvsåsen

Anders Wallin har en oslipad diamant i Ulvsåsen.
Efter sin överlägsna seger i Boden senast det begav sig lär han få spelarnas fulla förtroende igen när Årjäng håller i lördagens V75® med jackpot.
Segerstaplaren är ute efter 12:e seger i karriärens 16:e start.

Bergsåkersproffset Anders Wallin har fått fram en rubrikhäst i 10 Ulvsåsen (V75-7). Men det femåriga kallblodet var föremålet för rubriker redan i karriärens begynnelse. För en start som hästen inte gjorde, skulle det visa sig. I vad som skulle varit karriärens andra start kom Ulvsåsen i en osannolik historia att förväxlas med porträttlike stallkamraten Ulvsås Philip som startade i grannens ställe. Sammanblandningen upptäcktes först efteråt.
– Jag var bortrest den dagen och satt på ett flygplan hem från Budapest och det var extrapersonal som jobbade den helgen. De var ju otroligt lika de där hästarna, de hade samma täcken på sig och gick i samma hage. Ägaren, som var med och körde hästen till banan, kunde inte heller se skillnad på dem, säger Anders Wallin och fortsätter:
– Det var lite chockartat faktiskt när jag fick höra om det, något som man aldrig kunnat drömma om ens. Det var olyckliga omständigheter och jag hoppas inte det ska behöva inträffa någon fler gång för någon annan, men de böterna är betalda och det är glömt nu.

Har blivit en segermaskin
Numera får Ulvsåsen rubriker av en annan art. Hästen har kommit att bli en vinnarcirklarnas följetong. Efter 15 starter gjorda i karriären har det blivit hela 11 vinster. Senast i Boden infriade han favoritskapet med en överlägsen seger. Gången före i Gävle höll han strålande från ledningen, fick sträcka vapen mot en starkt avslutande Mo Sjur, men klockades till sitt rekord 1.24,0 över 2140 volt.
– Han har gjort många bra insatser och senast var det väl lite enklare hästar. Jag tycker han var väldigt bra i Gävle gången innan, då gjorde han ett jättebra lopp. Det har känts som att han utvecklats efter den starten i Gävle och senast var han ju ute över lång distans och det brukar också föra fram hästarna.
– Hästen kändes väldigt bra inför starten i Boden och känns likvärdig nu. Det har sett ut som det brukar i träningen efter det och vi kör samma upplägg med ungefär en månad mellan starterna, så som det varit inför de senaste starterna. Han kändes så pass fin senast och det har funkat jättebra.

Lång vinterträning väntar
Fem år är dock en ringa ålder för ett kallblod. Tränaren både hoppas och tror att det ska finnas mycket utveckling kvar att hämta i talangtravaren.
– Det borde ju vara en hel del utveckling kvar i honom. Han kom ju igång rätt så sent och vi har valt att inte matcha mot de värsta ännu. Det blir nog bara fyra, fem starter till max i år och så siktar vi mot en lång vinterträning. Vi har det mesta kvar i utrustningen kvar att plocka också. Vi får hoppas att hästen får vara frisk och fin under hela vintern, att han får fler lopp i kroppen och kan utvecklas med det.

Det känns som en spännande framtid för Ulvsåsen?
– Jag tycker det är tillräckligt spännande på lördag, jag. Han lär väl bli stor favorit och det är ju lite jobbigt när det är så, det känns nästan mer som ett lättnad när hästarna vinner. Vi såg ju att Månlykke A.M. torskade nyss och man målar upp många skräckscenarion framför sig. Samtidigt är det förstås mycket roligare att åka med en sådan här häst än en som står i 90 gånger pengarna… Jag förstår att han är favorit och det tycker jag också att han ska vara. Det är roligt att ha en bra häst, det är det vi strävar efter.

Klart det ska vara en bra chans
Vid den övertygande segern senast hade Ulvsåsen springspår på tilläggsvolten. Kusken Per Linderoth styrde framåt direkt, ekipaget satt i ledningen efter 700 meter och sedan var det spel mot ett mål. Kan vi förväntas oss något liknande i Årjäng på lördag när det är final i Dubbelcupen, tillika Erik Perssons Memorial?
– Taktiken har jag inte lagt i mig någon gång, det är Per Linderoth som får sköta det. Men det har ju blivit så att han ofta hamnat så på det att kusken måste köra framåt tidigt, jag tror han gått i ryggar i ett varv i ett lopp hittills i princip. Fast han är ju stark och tål offensiva upplägg och gillar att vara med där framme, han har nästan bara gjort bra lopp och har bara galopperat en gång. Det är klart att jag tror på bra chans.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.