Inför V75/jackpot: Segerstaplaren brottas med bakspår

113

Inför V75/jackpot: Segerstaplaren brottas med bakspår

Ett galoppmisslyckande i försöket gav ett uselt läge i finalen.
Kan Reijo Liljendahls segerstaplare Admiral As reda ut bakspåret i miljonloppet Kungapokalen på lördag?
Endast två hästar har lyckats de senaste tio åren.

Att vinna från bakspår är svårt. Men det går.
På Åbys bana med två extra innerspår på upploppet kan det vara ännu mastigare.
I Konung Gustaf V:s Pokal har två hästar vunnit från det andra ledet bakom startbilen de senaste tio åren.
2012 rundade Fawkes hela fältet för Åke Svanstedt från spår tolv. 2017 styrde Christoffer Eriksson invändigt med Robert Bergh-tränade Diamanten och skrällvann loppet via open stretch efter att ha inlett från ett tolftepår.
Solvallatränaren Reijo Liljendahl har en jättetalang i italienfödde Admiral As. Hittills i karriären har hästen vunnit åtta av elva starter.
I kvalet till Kungapokalen för två veckor sedan gjorde Admiral As bort sig med galopp. En fjärdeplats förde med sig att Liljendahl fick hålla till godo med ett elftespår i finalen på lördag.
En tänkbar skräll i Jackpot-omgången med en prognos som talar om 78 miljoner till en ensam vinnare med sju rätt.
– Jag har en bra häst och tycker att han ska ha chans. Men jag vet också vilka förutsättningarna är och hur svårt det är att vinna mot de här bra hästarna, säger Solvallatränaren inför lördagens miljonfinal som lagts som V75-7.

”Pigg som tusan”
Ulf Ohlsson ville rädda en finalplats och körde offensivt efter galoppen. Admiral As svarade för en mycket stark upphämtning till fjärdeplatsen.
Ännu en toppinsats av italienaren som ägs av välkände Lennart Ågren i SRF Stable.
– Jag hade inte väntat mig det där. Men det är en orutinerad häst och som vi vet kan sånt här hända i travet. Jag blev lite orolig över att han fick gå lite hårt efter galoppen där. Men glädjande nog känns han fin efteråt. Pigg som tusan, säger Reijo Liljendahl.
Inga ändringar är planerade i utrustningen. Admiral As fortsätter med skor runt om och ett helstängt huvudlag.
Reijo Liljendahl hoppas att det ska räcka utan ”extraväxlar” på lördag.
– Jag håller honom väldigt högt och har tyckt om hästen hela tiden och är glad över att ha fått lugn och ro att preparera hästen. Vi har matchat honom försiktigt för att inte hetsa upp honom.
Vad krävs för att det ska bli seger från elftespåret?
– Naturligtvis en stor dos tur och att vi ramlar i slagläge och att det blir körning hela vägen. Går det sakta och är struligt och det slinker fram hästar på ”snikspåret” är det inte lätt att vinna, säger han och skrattar.
Sjuårige Han Herred (V75-5) har haft problem med skador och har startat sex gånger i år. Kan det vara en skräll i silverdivisionen?
– Han gick bra till slut i Örebro och känns allt finare. Jag tyckte att det var smygform i Örebro och han känns minst lika bra nu. Slinker han ner någonstans i slagläge och har maximal tur kan det vara femte-sjätte strecket. Inga ändringar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.