Italienare kör åt Gocciadoro på Åby

213

Italienare kör åt Gocciadoro på Åby

Avstängde italienske travtränaren Alessandro Gocciadoro har hittat en kusk till sina hästar på Åby på lördagen.
Det blir landsmannen Federico Esposito som kör lördagens två lopp.

Alessandro Gocciadoro dömdes av Svensk Travsport till sex månaders körförbud och indraget tillstånd att ha en filial i Sverige efter den uppmärksammade händelsen i Örebro förra lördagen då en lärling i stallet gav en häst två hårda slag i uppvärmningen innan ett lopp.
Alessandro Gocciadoro ålades även en månads förbud att anmäla hästar till lopp. Ett straff som inte hade börjat gälla i veckan då nya hästar anmäldes till bland annat lördagens V75-tävlingar på Åby.
Kuskar har tagit avstånd från händelsen och protesterat med att inte vilja köra italienarens hästar i lopp.
Finländaren Hannu Torvinen tackade emellertid ja till att köra två hästar under lördagens tävlingar på Åby – men ändrade sig.

Esposito ny kusk
Under fredagen gjorde stallet klart med en ny kusk. Det blir italienaren Federico Esposito som kommer att köra på lördagen. En kusk som kört färre lopp än Hannu Torvinen den senaste tolvmånadersperioden.
Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen:
– Gocciadoro hörde av sig strax efter klockan 16.00 i dag (fredag) med kuskändringen. De har letat efter kusk och det här namnet har varit uppe flera gånger. Federico Esposito har kört 370 lopp ungefär det senaste året så det var en klass ned jämfört med Hannu Torvinen, men det är tillåtet. Det här är exceptionellt så klart också, säger Åbychefen.
Federico Esposito vann ett lopp med en häst från Alessandro Gocciadoros stall under fredagen på Solvalla.
– Esposito har kört åt Alessandro Gocciadoro länge och körde bland annat lopp på Åby åt stallet förra året några gånger, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.
Federico Esposito ersätter Hannu Torvinen i sulkyn bakom hästarna Zanibar Wise As (Åbys lopp 3) och Zeppelin Kyu Bar (lopp 6, tillika V75-2).

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.