Inför V75 (jackpot): Två heta chanser för Troels

61

inför v75® (jackpot) två heta chanser för troels

Finaler på V75® kryddat med jackpot.
Troels Andersen har laddat inför lördagen.
– Jag kör två hästar i omgången och tycker att bägge ska räknas, säger Gävletränaren.

Troels Andersen driver ett mindre stall med 15 hästar och sedan kör han och hjäper en del amatörer. Gävletränaren har en seger- och tränarprocent över snittet i år och är nöjd så här långt.
– Jag tycker att det har gått bra och är nöjd. Hästarna var lite sjuka för en tid sedan och utan det hade siffrorna varit ännu bättre. Jag kör även lite mer och det är kul och jag tycker att det rullar på bra för dagen. Förhoppningsvis så kan de hästarna vi har i stallet fortsätta att tävla på en jämn nivå och även utvecklas lite.
På lördagen är det V75-finaler på Solvalla och Troels har kvalat in två hästar. Egentränade Anchor Man och amatörtränade Golden Opportunity som till vardags manageras av Liselotte Olsson.
– Jag tycker att det ser spännande ut på förhand. Båda hästarna har fin form och har bra spår och jag blir inte förvånad om någon av dem vinner.

”Hon är mycket startsnabb”
– Golden Opportunity fick trava större delen av loppet utvändigt ledaren senast och fullföljde bra. Gången innan så gick hästen i mål med en del krafter kvar. Liselotte är fortsatt nöjd med Golden Opportunity i träningen och läget är bästa tänkbara. Hon är mycket startsnabb och tar ledningen, det är jag helt säker på. Jag kan tänka mig att köra i den positionen, men jag vill inte låsa mig vid någon speciell taktik och jag ska även prata med Liselotte. Oavsett bör vi få ett bra lopp och hästen är så pass bra för dagen att hon ska räknas. Golden Opportunity ska tävla barfota runt om den här gången, senast hade hon bakskorna på sig.
– Anchor Man är också mycket formstark för dagen. Senast valde jag att sitta kvar i kön när konkurrenterna började röra på sig när det återstod ett varv. Jag tyckte att det var för tidigt och sedan blev det lite trafikproblem och Anchor Man gick i mål obrukad och hade tussarna kvar i mål och kändes formstark. Han kändes väldigt fin i fredagsjobbet och känslan är att han kommer att vara ännu bättre på lördag. Det var säkert nyttigt för hans psyke att gå i mål med krafter kvar. Anchor Man ska tävla som senast och tanken är att han ska fortsätta tävla på i vinter, han är nämligen lika bra med skor som utan och det hoppas jag att vi ska kunna dra fördel av framöver och jag hoppas att vi redan på lördag kan sätta motståndarna på plats.

Föregående artikelÖnas Prince kan bli historiskt rik
Nästa artikelV75 Tips och Nästagångare till Solvalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.