Inför V75: Jagar revansch efter Derbymissen

187

revanananash

En galopp satte stopp för derbydrömmen.
På lördag ska han revanschera sig.
Räkna med hårdingen Manalapan när V75 gästar Åbytravet.
Kort efter start gick drömmen i krasch. Spelad till favorit i uttagningarna till Svenskt Travderby, loppet som av många anses vara det finaste man kan vinna på svensk mark, galopperade Manalapan (V75-3) bort sina chanser.
– Det var väldigt, väldigt surt. Jag har varit med länge och vet att sådant kan hända, men den galoppen kommer jag aldrig komma över, säger hästens tränare, ägare och uppfödare Raoul Engblom.
I starten innan derbyuttagningen slog Manalapan tre derbyfinalister. Däribland Pato som sedermera, med Manalapan ute ur bilden, tog en tämligen enkel seger i derbyt.
– Jag skickade gratulations-sms till Peter Ingves (Patos kusk reds.anm.) efter derbyt och skrev ”bäst när det gäller”, säger Engblom och trotsar sin besvikelse med ett skratt.

Dåliga hovar boven i dramat
Faktum är att Manalapan har haft en enastående otur när det har gällt som mest. Utöver senaste galoppmisslyckandet har det även blivit galopp i uttagningsloppen till Svenskt Travkriterium samt Konung Gustaf V:s Pokal.
– Han har dåliga hovar och jag tror att han fick ont i fötterna senast. I fjol gick han med sulor men de har han gått utan i år. Troligen blev det ett lopp för mycket. Så här i efterhand tror jag att galopperna har berott på fötterna alla tre gångerna. I kriteriekvalet chansade vi och körde barfota och det gick inte alls. Jag är inne på att det var fötterna som spökade även i Kungapokalen.

Breeders´ Crown det stora målet
På lördag startar Manalapan från spår fyra bakom startbilen i bronsdivisionen och den här gången blir det sulor under hovarna.
– Loppet är tufft men han är bra själv och har fått ett bra spår. Ledningen är han chanslös på för den tar väl Borga Baron eller Tobbes häst (Joker Stursk reds.anm.)? Manalapan har i alla fall känts riktigt bra efter derbykvalet och jag kan nästan säga att jag vet att han kommer att göra det bättre den här gången. Givetvis måste han funka men det tror jag han kommer att göra.
Hur revanschsugen är du?
– Det stora målet är nu framflyttat till Breeders´ Crown och det här är ett lopp på vägen dit. Men givetvis vill jag få visa upp hur bra han är på lördag.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet