Inför V75: Melanders bästa chans

203

melbastach

Solvallatränaren Stefan Melander lastar fem hästar till lördagens V75-tävlingar på Åby.
Bästa chansen?
– Tidied Accelerator, säger formstallets presskontakt Marcus M Melander.
Det är en hektisk helg som väntar stall Stefan Melander – V75 med Åby Stora Pris på lördagen och sedan kval till Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks hemma på Solvalla på söndagen.
Åby Stora Pris är ett heatlopp där det krävs seger i båda heaten annars möts vinnarna i ett tredje skiljeheat. De åtta hästarna startar i omvänd ordning i heat två för att det ska bli så rättvist som möjligt. Oracle, som var blek i miljonloppet Sundsvall Open Trot senast, har spår fem bakom bilen i V75-1 och spår fyra i V75-5.
– Det är lite svårbedömd form på honom och i de två senaste starterna har det inte varit samma tryck i honom som i somras. Nu är det väldigt bra hästar med, speciellt två stycken, men vi hoppas han kan vara med där bakom, är han trea-fyra så är vi nöjda. Vi hoppas att vi kan köra barfota i båda heaten, säger Marcus M Melander.

Fina formbesked
I V75-3 startar Tidied Accelerator och Citrin, båda från besvärliga bakspår, elva respektive tolv.
– Tidied Accelerator gick faktiskt väldigt bra i skymundan sist som trea men fick väldigt långt fram. Det känns som att formen fortfarande sitter där.
– Citrin galopperade tyvärr senast och hon blev väl lite för laddad. Hon kändes finare än någonsin och hästen håller nog fortsatt fin form, men från spår tolv blir det svårt, speciellt när det är open stretch-bana också, säger Marcus M Melander som själv höll i tömmarna senast i Derbystoet.

Har hittat fjolårsformen
I V75-avslutningen startar stallet också två hästar och det handlar om ett kraftprov över drygt tre kilometer.
Pitch Command är nog bättre än vad raden visar. Vi får se, det är bra distans för honom. Han har gått bra hela året över de här längre distanserna. Är det bara lite klaff på loppet kan han vara bland de tre-fyra främsta.
Saston gick bra sist även om den distansen var lite för kort och slog en så bra häst som Mr Picolit från dödens. Det känns som att han hittat tillbaka till fjolårsformen. Distansen nu är bara bra eftersom han bara är stark. Han kommer säkert att göra ett bra lopp
Om vi ska sammanfatta, bästa chansen?
– Tidied Accelerator.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet